Nokia kiest voor AMD EPYC processors

07-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Nokia kiest voor AMD EPYC processors

Nokia heeft aangekondigd dat het 3e generatie AMD EPYC-processors heeft geselecteerd om de servers met de cloud-native softwareoplossingen van Nokia Core van stroom te voorzien.

Dit markeert een uitbreiding van AMD EPYC-processors voor telco- en 5G-workloads, waardoor een hoog aantal cores wordt geleverd met een lager energieverbruik, wat op zijn beurt de efficiëntiedoelstelling van de industrie ondersteunt zo meldt AMD.

Nokia streeft naar een vermindering van het energieverbruik van de server met 40% om Core-workloads uit te voeren met AMD EPYC processors. Nokia CSP-klanten kunnen de AMD EPYC-aangedreven servers kopen via Nokia of rechtstreeks van andere leveranciers wanneer ze in de eerste helft van 2022 commercieel beschikbaar komen.

De uitrol van 5G-services blijft versnellen, dus aangezien de industrie ernaar streeft te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige oplossingen, is er een bredere inspanning om dit efficiënt te doen. Met de toevoeging van de AMD EPYC-processorgebaseerde servers aan Nokia's bestaande serverportfolio, kunnen communicatieserviceproviders (CSP's) profiteren van de nieuwe prestatieniveaus en energie-efficiëntie voor 5G-kernnetwerken om zowel schaalbaarheid als duurzaamheid te helpen verbeteren, aldus AMD.

Terug naar nieuws overzicht