Hans-Peter Bauer benoemd tot Senior Vice President EMEA bij BlackBerry

Hans-Peter Bauer

05-02-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Hans-Peter Bauer benoemd tot Senior Vice President EMEA bij BlackBerry

BlackBerry stelt Hans-Peter Bauer aan tot Senior Vice President EMEA, met standplaats Duitsland. Bauer is verantwoordelijk voor BlackBerry's activiteiten en operaties in de regio. 

Bauer beschikt over meer dan 25 jaar ervaring in de IT-beveiligingsindustrie. De benoeming van Bauer is onderdeel nvan BlackBerry's focus op het helpen van Europese bedrijven en overheidsinstellingen bij het proactief beschermen van IT-infrastructuren tegen de groeiende dreiging van cyberaanvallen.

Prevention First-aanpak

De Prevention First-aanpak van BlackBerry was de reden voor Hans-Peter Bauer om over te stappen naar de leverancier van beveiligingssoftware en -diensten voor het IoT. De aanpak van BlackBerry berust op het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) om cyberaanvallen vanaf het begin te voorkomen. Omdat het aantal cyberaanvallen blijft stijgen, wordt preventie steeds belangrijker - vooral omdat steeds meer apparaten op het netwerk worden aangesloten. In 2025 zullen er naar verwachting wereldwijd 55,7 miljard apparaten zijn aangesloten op het Internet of Things.

Hans-Peter Bauer brengt heel wat ervaring mee naar de verdere ontwikkeling van BlackBerry's Prevention First-aanpak. Sinds 2002 ligt zijn focus op IT-beveiliging. Bauer begon zijn carrière bij Siemens en werkte daarna voor verschillende IT-bedrijven, waaronder Lotus, IBM, Symantec en Juniper Networks. Voordat hij bij BlackBerry kwam, werkte Hans-Peter Bauer 14 jaar voor McAfee, meest recentelijk in zijn functie als Vice President Central and North/Eastern Europe.

Terug naar nieuws overzicht
Security