MariaDB Corporation bereidt een beursgang voor

04-02-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

MariaDB Corporation bereidt een beursgang voor

MariaDB Corporation bereidt een beursgang voor. Het bedrijf wordt genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE) en gewaardeerd op ongeveer 672 miljoen dollar.

MariaDB is een relationeel databasemanagementsysteem (RDBMS), dat is ontstaan als opensource-fork van MySQL. MariaDB Corporation is de belangrijkste ontwikkelaar van MariaDB. Het bedrijf is opgericht in 2014 als SkySQL door Michael Widenius. Widenius ontwikkelde eerder het open source databasesysteem MySQL, dat later werd verkocht aan Sun Microsystems. Na een overname van Sun Microsystems kreeg Oracle MySQL in handen.

Michael Howard, CEO van MariaDB: "MariaDB is de dataruggengraat van services die dagelijks door miljoenen mensen worden gebruikt. Onze missie is om de database voor iedereen te bouwen, met een perfecte balans tussen eenvoud en brute kracht, inclusief uniforme transactie- en analytische verwerking voor alledaagse toepassingen. Of klanten nu overstappen op open source of naar de cloud, met MariaDB besparen ze tot 90% van hun totale kosten voor databases. Ik ben verheugd dat een publieke investeerdersbasis en verbeterde toegang tot kapitaal ons in staat zullen stellen de marktintroductie van onze technologie te versnellen, die al in de strijd is getest en zijn marktgeschiktheid heeft bewezen.”

Terug naar nieuws overzicht