Option oprichter Jan Callewaert is overleden

03-02-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Option oprichter Jan Callewaert is overleden

Option oprichter Jan Callewaert is op 1 februari overleden. Jan Callewaert (Wielsbeke, 1956 – 1 februari 2022) was een Belgisch ondernemer en voetbalbestuurder. Hij was oprichter van het Vlaams beursgenoteerd technologiebedrijf Option, waarvan hij ook CEO was. In 2005 werd hij verkozen tot Manager van het jaar. Callewaert was ook enkele jaren voorzitter van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven.

In 1986 richtte hij het technologiebedrijf Option op en werd er CEO en voorzitter van de raad van bestuur. In oktober 2005 werd Option, gespecialiseerd in draadloze technologie, uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar. Enkele maanden later, in januari 2006, werd Callewaert verkozen als Manager van het Jaar.

In maart 2017 zette hij een stap opzij als CEO van Option. Hij werd vervangen door voormalig Barco-topman Eric Van Zele.

Callewaert leed aan een longziekte en onderging in 2021 een longtransplan­tatie. Twee weken voor zijn overlijden verslechterde zijn gezondheidssituatie onverwacht en traden complicaties op. Callewaert overleed op 65-jarige leeftijd.

Bron: Wikipedia

Terug naar nieuws overzicht