Redactie - 03 februari 2022

Channable ontvangt kapitaal van Partech met investeerder Peak

Channable ontvangt kapitaal van Partech met investeerder Peak image

Channable, een Nederlandse tech leverancier uit Utrecht van e-commerce feedbeheer en PPC-automatiseringsoplossingen voor digitale marketeers, merken en online retailers, kondigt aan dat het meer dan 55 miljoen euro aan Series B-financiering heeft ontvangen onder leiding van Partech met de bestaande investeerder Peak.

Deze laatste kapitaalronde voedt de wereldwijde expansie - vooral het onlangs geopende Noord-Amerikaanse hoofdkantoor in New York, versnelt de R&D-inspanningen van het bedrijf, terwijl het voortbouwt op het wereldwijde verkoop- en marketingmomentum van het bedrijf.

Channable, opgericht in 2014 door Rob van Nuenen, Stefan Hospes en Robert Kreuzer, stelt e-commercebedrijven over de hele wereld in staat om hun online verkoop effectief te verkopen, adverteren, op de markt te brengen en te beheren. Sinds de oprichting heeft het bedrijf wereldwijd meer dan 6.000 klanten verzameld en meer dan 55 miljard artikelen per dag verwerkt (wat neerkomt op een stijging van 91 procent op jaarbasis) via 2500 lokale en wereldwijde kanalen op vergelijkingswebsites, marktplaatsen, zoekmachines en sociale netwerken. Het bedrijf heeft ook zijn personeel wereldwijd met 60 procent uitgebreid.

"We zijn verheugd om samen te werken met Rob, Robert, Stefan en het team van Channable", zegt Bruno Crémel, General Partner bij Partech. “De verschuiving naar multichannel-commerce en de convergentie van marketingkanalen en commerce-kanalen zorgt voor complexiteit voor handelaren. De krachtige, maar gebruiksvriendelijke oplossingen van Channable stellen merken en retailers in staat om hun publiek efficiënt te vergroten en inkomsten te vergroten. We zijn trots om met dit team samen te werken terwijl ze groeien en uitbreiden naar nieuwe markten - vooral in Europa en Noord-Amerika!”

Channable ondersteunde haar expansie-inspanningen en schakelde industrieveteraan Michael O'Neal in, die toezicht houdt op het Amerikaanse kantoor in New York. Als VP Business Development zal Michael de verkoopinspanningen in de VS leiden om de inkomsten van Channable in 2022 te versterken.

"E-commercebedrijven hebben te maken met toenemende product- en datavolumes. Channable blijft de nodige oplossingen ontwikkelen om deze bedrijven in staat te stellen hun bedrijf op te schalen en gemakkelijk te beheren en te laten groeien", zegt Stefan Bary, Managing Partner bij Peak. "Met zijn best-in -klasse technologie, zijn we verheugd om de groei van het bedrijf verder te stimuleren, aangezien zijn visie een positieve impact heeft aangetoond op de digitale marketeers, merken en online retailers van vandaag."

Terwijl e-commerce exponentieel blijft groeien, worden digitale marketeers, merken en online retailers steeds meer uitgedaagd met de enorme hoeveelheid producten die ze dagelijks moeten aanbieden, adverteren en op de markt brengen. De unieke oplossingen van Channable omvatten productfeedbeheer, automatisering van PPC-advertentiecampagnes, synchronisatie van bestellingen en voorraad en het in realtime herprijzen van producten — waardoor het onmogelijke mogelijk wordt.

"We willen Channable neerzetten als essentieel voor elk e-commercebedrijf", zegt Rob Van Nuenen, medeoprichter en CEO van Channable. "Gezien de toegenomen vraag naar e-commerce kan het ingewikkeld worden zonder de juiste tools. Deze laatste financieringsronde zal ons helpen e-commerce gemakkelijker te maken door meer klanten wereldwijd te bedienen, terwijl we voortbouwen op onze innovatieve, gebruiksklare technologie, en best-in-class ondersteuning. We zijn er trots op partners als Partech en Peak te hebben, die hun uitgebreide kennis ter tafel brengen en bedrijven als Channable naar een hoger niveau tillen."