Data IT bedrijf Sc.Tiger ontvangt investering van Iron Asset Management van Jordy Kool

V.l.n.r.: Rakesh Baktawar, Rietish Sardjoepersad, Jordy Kool en Chander Baktawar

02-02-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Data IT bedrijf Sc.Tiger ontvangt investering van Iron Asset Management van Jordy Kool

Investeringsmaatschappij Iron Asset Management van Jordy Kool investeert in het data IT bedrijf Sc.Tiger, wat gespecialiseerd is in business intelligence, data science en data engineering. Sc.Tiger is een vrij nieuwe speler op de markt. Het management heeft jarenlang ervaring opgedaan bij een vergelijkbare IT onderneming. De investering wordt anderhalf jaar na de oprichting van Sc.Tiger gedaan, en betekent dat de Future Human Capital Group (FHCG) toetreedt als medeaandeelhouder. Door deze investering verbreedt FHCG zijn scope in de IT-branche en positioneert Sc.Tiger zich als challenger in de data- en consultancy business. Hiermee valt Sc.Tiger onder één van de labels van FHCG uit Den Haag.
 
Data groeit explosief, net als het vermogen om er kennis uit te halen. De overtuiging binnen Future Human Capital Group (FHCG) is dat de toekomst van data elke industrie vorm zal geven: “Hoewel de waarde van data de afgelopen decennia exponentieel groeit staan we nog steeds aan de vooravond van een data-gedreven wereld. Daarom was dit het juiste moment om te investeren in Sc.Tiger”. Future Human Capital Group heeft al eerder successen geboekt met zijn labels. Momenteel telt deze groep +/- 130 medewerkers.

Kennisomgeving

Sc.Tiger streeft naar een kennisomgeving, waarbij data een gezamenlijke passie is die door elke professional wordt gebruikt om te groeien naar een expert. Chander Baktawar, een van de drie oprichters van Sc.Tiger, vertelt: “IT is een gedeelde passie, maar uiteindelijk draait het om mensen. Ieder persoon heeft een verlangen om te ontwikkelen. Als je weet waar ze naartoe willen, dan kun je ze faciliteren in hun verlangen. Dat is in essentie wat wij doen met onze mensen.” Als ervaren dataspecialisten vinden de oprichters het belangrijk om de organisatie te managen vanuit expertise. Rakesh Baktawar, directeur Sc.Tiger licht toe: “Het management stuurt de organisatie door zich in te leven in de uitdagingen waar een consultant voor staat. Wij kunnen letterlijk onze mouwen opstropen en naast onze mensen zitten om ze te helpen”.

Drie werkvormen

De meest voor de hand liggende werkvorm is dat werknemers als specialist in loondienst kunnen treden bij Sc.Tiger. Zekerheid speelt hier een belangrijk rol. De tweede werkvorm is het aansluiten van freelancers. Rietish Sardjoepersad, BI Consultant: “Wij zien dat de markt van freelancers groeit, alsook de toename van freelance data consultants. Freelancers zijn sterke kennisdragers en wij geven ze een plek waardoor ze niet alleen staan”. De laatste en meteen de belangrijkste vorm zijn de associates, waarbij er geproefd kan worden aan ondernemerschap met een stukje zekerheid.

Data is een bedrijfsmiddel

De halte is gepasseerd waar ondernemingen onderwezen moeten worden dat data waardevol is. Ondernemers met veel gegevens zien dat data ook een bedrijfsmiddel is en als zodanig moet worden behandeld. Future Human Capital Group (FHCG): “Cijfers zijn leidend, hier wordt op gestuurd in elke organisatie. Achter deze cijfers zitten mensen. In principe sturen wij niet alleen op cijfers maar ook op mensen. Als de mensen binnen je organisatie groeien, dan groeit je organisatie”.

Op de foto v.l.n.r.: Rakesh Baktawar, Rietish Sardjoepersad, Jordy Kool en Chander Baktawar

Terug naar nieuws overzicht