maincubes AMS01 sluit aan op AMS-IX met EasyAccess

01-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

maincubes AMS01 sluit aan op AMS-IX met EasyAccess

AMS-IX, een van de grootste internetknooppunten ter wereld, heeft het maincubes datacenter in Schiphol-Rijk toegevoegd als EasyAcces locatie. Bedrijven en organisaties die een PoP (Point of Presence) in het maincubes datacenter kunnen nu direct aansluiten op AMS-IX door middel van een kosteneffectieve EasyAccess-verbinding en profiteren van lage latency en optimale routering van internetverkeer, aldus de twee partners.

EasyAccess is een AMS-IX dienst die het eenvoudiger maakt voor organisaties om aan te sluiten op AMS-IX in Amsterdam. Partijen die aan willen sluiten hebben een EasyAccess tarief voor zowel de AMS-IX poort als het internettransport naar AMS-IX en kunnen door middel van de dienst aansluiten vanuit datacenters waar AMS-IX geen eigen fysieke aanwezigheid heeft. Er zijn meer dan 200 EasyAccess locaties, waaronder nu dus ook maincubes AMS01 in Amsterdam.

Joris te Lintelo, Senior Vice President International Sales bij maincubes: “Het feit dat onze klanten in Amsterdam nu aan kunnen sluiten op een van de grootste Internetknooppunten ter wereld is een belangrijke verrijking van ons ecosysteem en zal zeker gewaardeerd worden door onze klanten en potentiële klanten..”

Aleksander Mitrov, Head of Product bij AMS-IX: “We zijn erg blij met deze uitbreiding. Service providers, telecom operators, hostingpartijen en andere internetbedrijven die een PoP hebben in het maincubes AMS01 datacenter kunnen nu kosteneffectief Internetverkeer uitwisselen met meer dan 880 IP-netwerken van over de hele wereld."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters