Citrix bevestigt overname door investeerders

31-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Citrix bevestigt overname door investeerders

Vista Equity Partners en Evergreen Coast Capital Corporation nemen Citrix over. De partijen hebben een definitieve overeenkomst gesloten. Evergreen Coast Capital Corporation is een dochteronderneming van Elliott Investment Management L.P. Als onderdeel van de overeenkomst zal Citrix worden samengevoegd met TIBCO, een portfoliobedrijf van Vista.

Reuters meldde al dat er concrete plannen waren om Citrix van de beurs te halen. De overname wordt nu bevestigd door Citrix. Door de fusie tussen Citrix en TIBCO onstaat een van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst ontvangen Citrix-aandeelhouders $104 per aandeel, een premie van 30 procent ten opzichte van de onbeïnvloede aandelenkoers van het bedrijf.

Digitale workspace-platform versterken

Tim Minahan, Executive Vice President van Business Strategy, Citrix: "De combinatie van TIBCO met Citrix is een doorbraak. In de afgelopen drie decennia heeft Citrix zichzelf gevestigd als een leider op het gebied van werken op afstand. Citrix biedt veilige en betrouwbare toegang tot alle applicaties en gegevens die werknemers nodig hebben om waar dan ook hun werk te doen. Samen met TIBCO's oplossingen op het gebied van connected intelligence kunnen we ons digitale workspace-platform versterken en de resultaten die we onze klanten helpen te bereiken verbeteren."

"Wij geloven dat verdergaan als private onderneming de beste weg vooruit is voor onze aandeelhouders, klanten en medewerkers. Als private onderneming zal Citrix meer financiële en strategische flexibiliteit hebben om te investeren in kansen voor snelle groei die innovatie stimuleren en onze overgang naar een bedrijf met voorspelbare groei en sterke winstmarges versnellen."

Naar verwachting wordt de transactie in de tweede helft van 2022 afgerond.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud