Infoblox vernieuwt zijn Network Identity Operating System

01-02-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Infoblox vernieuwt zijn Network Identity Operating System

Infoblox, gespecialiseerd in cloud-first netwerk- en beveiligingsdiensten, lanceert een nieuwe versie van zijn Network Identity Operating System: (NIOS) 8.6.1. Deze release biedt klanten meer functies om hun hybride werkplek in te richten, met cloudintegraties voor Ansible, Azure Stack, Red Hat OpenShift en VMware vRealize Orchestrator. Aanvullende functies versterken de gebruikerservaring en netwerkzichtbaarheid en -controle, en verbeteren de beveiliging van bedrijfsgegevens en infrastructuur voor hybride netwerken van iedere omvang.

Nu organisaties steeds vaker hybride en multi-cloudomgevingen inzetten, helpt NIOS 8.6.1 netwerkbeheerders om meer cloudintegraties en verbeterde zichtbaarheid en beveiliging in hybride omgevingen te leveren. Zo zet München Airport NIOS in om het beheer van hun kernnetwerkdiensten te standaardiseren en te vereenvoudigen, in een gefragmenteerd IT-landschap van heterogene servers en apparaten. "Wat voor ons de doorslag gaf, was het gebruiksgemak van de Infoblox-oplossing", zegt Hubert Bösl, Infrastructure Engineering Project Manager bij München Airport. "DNS-operaties zijn cruciaal voor onze luchthaven. Als DNS niet werkt, staan de vliegtuigen stil."

Nieuwe features

De belangrijkste nieuwe features:

  • Betere multi-cloud-functionaliteit met NIOS-ondersteuning voor Azure Stack en Red Hat OpenShift, naast integraties met DevOps- en orkestratietools zoals Ansible en VMware vRealize Orchestrator 8.0. Deze toevoegingen vergroten de mogelijkheden voor automatisering, flexibiliteit en schaalbaarheid in cloud- en virtualisatie-omgevingen. NIOS 8.6.1 stelt grote ondernemingen en serviceproviders ook in staat om multi-cloud-implementaties te beheren en te migreren naar gecontaineriseerde architecturen.
  • Verhoogde zichtbaarheid en controle van DDI dankzij fijnmazigere GSLB-regels (Global Server Load Balancing) in DNS Traffic Controller, en uitbreidingen van Network Insight om Lightweight Access Points (LWAP) te identificeren via de WLAN-controller. NIOS 8.6.1 biedt ook beter inzicht in cruciale gegevens en vereenvoudigt de controle over netwerkbrede NTP-synchronisatie.
  • Verbeterde authenticatie door ondersteuning van extra DNSSEC-ondertekeningsalgoritmen, waaronder het Elliptic Curve Digital Signature Algorithm (ECDSA), wat de beveiliging, verwerkingssnelheid en prestaties verbetert door kortere coderingssleutels te gebruiken en gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde wijzigingen.

"Bedrijven blijven investeren in cloud-first technologieën om hybride werken te ondersteunen", zegt Dave Signori, VP Product Management bij Infoblox. "Wij breiden daarom onze marktleidende netwerkdiensten uit en bieden klanten extra functies om veilig het transformatieproces van hun organisatie te doorlopen. We blijven hierdoor voorlopers in innovatie op het gebied van functionaliteit."

Bekijk de datasheet en solution note voor meer informatie over hoe deze NIOS-versie kan helpen netwerken te moderniseren en te beveiligen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud