Data Matching specialist Tilo haalt dikke miljoen euro op geleid door Peak

29-01-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Data Matching specialist Tilo haalt dikke miljoen euro op geleid door Peak

Het in Berlijn gevestigde Tilo heeft 1,2 miljoen euro opgehaald aan pre-seed-financiering onder leiding van de Nederlands VC Peak (€640.000). Tiny VC (Philipp Moehring), First Momentum Ventures, Enduring Ventures en Angel Investors, waaronder de oprichter van Algolia en de voormalige CMO van Contentful, om er maar een paar te noemen, vergezellen Peak in deze investering.

Het matchen van miljarden datasets op hetzelfde moment: Tilo's software voor data-infrastructuur “TiloRes” helpt bedrijven datapunten uit verschillende bronnen en met verschillende formaten te matchen - zonder server, op bijna hetzelfde moment (in realtime), en op enorme schaal.

TiloRes kan worden gebruikt voor verschillende problemen en use-cases, waaronder fraude detectie, Know Your Customer (KYC) controles, Anti-Money Laundering (AML) controles, gegevens veiligheid (bijv. AVG-gegevens verzoeken) en zelfs Covid bron & contact onderzoeken. Tilo zal hun oplossing gratis aanbieden aan iedereen die werkt in Covid contact onderzoek. Hoewel er use-case-specifieke producten bestaan, is TiloRes gebruiksvriendelijker en sneller dan de huidige oplossingen in de markt.

Momenteel is de waarde van de markt voor "big data tools" ongeveer 65 miljard dollar en de voor gegevens voorbereiding software alleen al ongeveer 3 miljard dollar.

Terug naar nieuws overzicht