CMIO: versnelling informatie technologie is nodig in huisartsenzorg

27-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

CMIO: versnelling informatie technologie is nodig in huisartsenzorg

De Huisartsen Chief Medical Information Officers, verenigd in het CMIO Netwerk Eerste Lijn, roepen op tot een forse versnelling van de toepassing van informatietechnologie in de huisartsenzorg.

"We hebben te maken met problemen rond de vergrijzing, zoals de toenemende zorgvraag en het nu al nijpende personeelstekort. Daarom is het noodzakelijk dat alle betrokken partijen – politiek, patiëntenfederaties, koepels, leveranciers en de huisartsen zelf – de komende drie tot vijf jaar fors en gericht inzetten op informatietechnologie (IT) en innovatie. Dit is van groot belang om de huisartsenzorg betaalbaar en toegankelijk te houden", aldus de CMIO.

Innovatie is volgens CMIO geen wondermiddel. Het is essentieel om zorgverleners en patiënten bij deze ontwikkelingen te betrekken, zodat de juiste innovatie van het zorgproces wordt ingezet. Een verkeerde focus of uitvoering leidt tot meer werkdruk en rompslomp, en minder werkplezier.

Het CMIO Netwerk Eerste Lijn wil richting geven aan de noodzakelijke innovatie met doelstellingen die gekoppeld zijn aan de gebieden waar digitalisering een grote rol speelt. Dit zijn samenwerking binnen de praktijk, samenwerking met de patiënt en samenwerking met andere zorgverleners in het zorgnetwerk van de patiënt.

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht