Veeam sluit 2021 af met recordgroei

Anand Eswaran, CEO bij Veeam

26-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Veeam sluit 2021 af met recordgroei

Veeam Software, speler in backup-, herstel- en datamanagement-oplossingen voor moderne dataprotectie, kondigt wederom een kwartaal aan van double-digit-groei met een jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) van 27% jaar-op-jaar (YoY).

Dit maakt 2021 het meest succesvolle jaar voor Veeam ooit. Niet alleen was de omzet de hoogste ooit, Veeam sloot 2021 tevens af als de nummer 2 dataprotectieleverancier in de wereld en werd voor het vijfde achtereenvolgende jaar benoemd tot Leider in het 2021 Magic Quadrant for Enterprise Backup and Recovery Solutions. Daarnaast zag het bedrijf zijn Microsoft Office 365 business sneller groeien dan verwacht met 73% groei YoY en bereikte het 36% groei YoY van zijn Veeam Availability Suite.

“IDC verwacht dat de totale Data Protection as a Service (DPaaS) markt in 20253 18,4 miljard dollar waard is”, zegt Anand Eswaran (foto), CEO bij Veeam. “Gezien het huidige wereldwijde landschap en het feit dat bedrijven meer data dan ooit hebben die zij moeten beschermen - tegen ransomware en cyberaanvallen, compliance en nieuwe wetgeving en de complexiteiten van externe werkomgevingen - geloof ik dat de kansen nog groter zijn dan IDC voorspelt. Veeam overtreft de huidige marktontwikkeling, groeit veel sneller en staat stevig in het epicentrum van het data-ecosysteem. Dit is een statement van onze medewerkers en bedrijfscultuur, het tempo van onze ontwikkelingen en innovaties, en onze samenwerking met partners om oplossingen te leveren die de verwachtingen van de klant overtreffen en vertrouwen opbouwen.”

“2021 was een ongelooflijk jaar voor Veeam. Het is een fenomenale prestatie dat de EMEA-regio 2021 afsluit met een jaarlijkse ARR-groei van 28%. Ik kan niet trotser zijn op het EMEA-team dat zich geweldig heeft ingezet voor de ondersteuning van de klanten en tegelijkertijd nog hechtere relaties ontwikkelde met ons opmerkelijke en zeer gewaardeerde ProPartner-netwerk”, zegt Daniel Fried, General Manager (GM) and Senior Vice President (SVP) of EMEA and Worldwide Channels at Veeam. "In 2022 zullen we ons groeitraject blijven versnellen met een toenemende focus op het enterprise-segment, terwijl we zorgen voor een soepele overgang voor alle klanten van eeuwigdurende licenties naar abonnementen, met on-premises oplossingen of Veeam-powered cloudservices."

Terug naar nieuws overzicht
Security