Sophos breidt cybersecurity-ecosysteem uit met Zero Trust netwerktoegang

26-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Sophos breidt cybersecurity-ecosysteem uit met Zero Trust netwerktoegang

Sophos, speler op het gebied van cyberbeveiliging, heeft vandaag Sophos ZTNA onthuld, het enige zero trust network access (ZTNA)-aanbod dat volledig integreert met een toonaangevende nextgen endpointoplossing – Sophos Intercept X – die geavanceerde endpointbescherming en zero trust netwerktoegang biedt.

Sophos ZTNA introduceert een transparant en schaalbaar beveiligingsmodel om gebruikers en apparaten te verbinden met applicaties en gegevens, waardoor de bescherming tegen ransomware en andere geavanceerde cyberbeveiligingsbedreigingen wordt verbeterd en vereenvoudigd.

Sophos publiceerde vandaag ook nieuw onderzoek, "Windows Services Lay the Groundwork for a Midas Ransomware Attack", dat een blik werpt op het belang van ZTNA. Het onderzoek laat zien hoe aanvallers bijna twee maanden onopgemerkt in de omgeving van een doelwit konden doorbrengen, gebruikmakend van beperkte toegangscontroles en netwerk- en applicatiescheiding, die beter beschermd zou zijn met ZTNA. De aanvallers maakten verder gebruik van niet langer gebruikte 'ghost'-tools voor externe toegang om zijwaarts te verplaatsen, andere machines aan te vallen, nieuwe accounts aan te maken, achterdeuren te installeren en gegevens te exfiltreren, voordat ze de Midas-ransomware vrijgaven.

Terug naar nieuws overzicht
Security