Bloomberg: Nvidia verwacht dat overname Arm niet doorgaat

25-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Bloomberg: Nvidia verwacht dat overname Arm niet doorgaat

Nvidia waarschuwt partners dat het niet verwacht dat de overname van Arm doorgaat. Het bedrijf verwacht niet van alle benodigde partijen toestemming te verkrijgen voor de overname. De huidige eigenaar van Arm SoftBank zou een beursgang van het bedrijf voorbereiden.

Dit melden anonieme bronnen aan Bloomberg. De overname van Arm door Nvidia is in september 2020 aangekondigd. Het bedrijf verwachtte toen nog de overname in maart afgerond te hebben. De deal is echter nog lang niet rond. Zo lopen wereldwijd meerdere onderzoeken naar de overname.

Zo begon de Europese Commissie in oktober een uitgebreid onderzoek naar de overname. De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) probeert de overname via de rechter te blokkeren. Ook in het Verenigd Koninkrijk is een uitgebreid onderzoek aangekondigd.

Dominante marktpositie

Aanleiding voor de zorgen is de marktpositie die Nvidia door de overname verkrijgt. Zo is Nvidia zelf afnemer bij Arm. Toezichthouders vrezen dat het bedrijf concurrenten kan benadelen indien het Arm in handen krijgt.

Bloomberg meldt dat binnen SoftBank verdeeldheid is ontstaan over de overname. Een deel van het bedrijf zou nog altijd willen dat de overgang doorgang vindt. Een andere groep is echter voorstander van een beursgang van Arm.

Financiële gevolgen

Indien de overname geen doorgang vindt, heeft dit voor Nvidia financiële gevolgen. Het bedrijf betaalde al 2 miljard dollar aan SoftBank en Arm voor de overname. Dit geld hoeft niet teruggestort te worden indien de overname geen doorgang vindt. Ook is een zogeheten 'breakup fee' afgesproken van 1,25 miljard dollar. Dit geld krijgt Arm ongeacht of de overname doorgang vindt.

Terug naar nieuws overzicht