Toshiba legt Japanse chipfabriek stil na aardbeving

24-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Toshiba legt Japanse chipfabriek stil na aardbeving

Een Japanse chipfabriek van Toshiba is stilgelegd. Het bedrijf neemt de maatregel na een aardbeving in de omgeving van Oita City afgelopen weekend. Toshiba meldt dat hierdoor schade is ontstaan aan productielijnen.

Het gaat specifiek om een fabriek van Japan Semiconductor in het Japanse Oita City. Het bedrijf meldt dat alle werknemers van de fabriek veilig zijn. Ook zou er geen significante schade zijn ontstaan aan gebouwen en infrastructuur. Wel is schade gemeld aan productielijnen in Oita City. Toshiba meldt zodra de status van de productielijnen volledig is beoordeeld, te beslissen wanneer de productie weer wordt hervat.

Toshiba geeft ook updates over een fabriek van Toshiba Materials in Oita City. Deze fabriek lijkt niet te zijn getroffen; Toshiba meldt dat er geen schade is ontstaan aan gebouwen, infrastructuur of productielijnen. De fabriek opereert dan ook zoals gebruikelijk. Dat geldt ook voor een fabriek van Buzen Toshiba Electronics in Buzen City. Ook hier is geen schade ontstaan en opereert de fabriek naar behoren.

Terug naar nieuws overzicht