Etteplan neemt Cognitas over van Canon

22-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Etteplan neemt Cognitas over van Canon

Etteplan neemt Cognitas, een Duits bedrijf voor levenscyclusbeheer van technische informatie, over van Canon Germany. De overname versterkt de positie van Etteplan in Duitsland en zet de strategische investeringen van het bedrijf in Centraal-Europa voort. Met de overname is het bedrijf marktleider in technische documentatie in Duitsland.

Cognitas, opgericht vanuit Siemens in 2000 en eigendom van Canon Duitsland sinds 2014, is een toonaangevend Duits consultancy-bedrijf met een jaaromzet van ongeveer 15 miljoen euro met 200 professionals in consulting en het schrijven en beheren van technische informatie. Partijen zijn overeengekomen de koopprijs niet te publiceren.

Internationale aanwezigheid vergroten

“De overname is in lijn met de groeistrategie van Etteplan omdat het onze expertise aanvult en onze internationale aanwezigheid vergroot. Cognitas brengt ons nieuwe klanten die nieuw potentieel brengt en onze mogelijkheden om technische documentatieoplossingen en diensten aan een breder scala van klanten te leveren aanzienlijk versterken. Met de overname versterken we ook onze leidende positie op het gebied van technische documentatie in Europa”, zegt Juha Näkki, President en CEO van Etteplan.

Na de overname heeft Etteplan wereldwijd meer dan 850 experts in dienst op verschillende gebieden van technische documentatie in zes landen. “Etteplan is een marktleider in technische documentatie in Finland en in Nederland, en de acquisitie met Cognitas maakt ons ook in Duitsland een marktleidend bedrijf. Cognitas is een van de beste bedrijven op het gebied van technische documentatie en een voorloper in het ontwikkelen van digitale diensten voor technische documentatie in Duitsland. We verwelkomen het personeel van Cognitas graag bij ons”, zegt Mikael Vatn, SVP, Technical Documentation Solutions, Etteplan.

Strategische expansie- en groeistrategie voortzetten

"We zijn blij met de overeenkomst die we nu hebben en bieden Cognitas GmbH het ideale platform om haar succesverhaal voort te zetten, als een integraal onderdeel van Etteplan, om haar strategische expansie- en groeistrategie in Duitsland voort te zetten", zegt Rainer Führes, algemeen directeur, Canon Duitsland.

“We zijn verheugd deel uit te maken van Etteplan, een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van technische documentatie in Europa. We zullen een goed nieuw onderkomen hebben in een zich snel ontwikkelend groeiend bedrijf waar technische documentatie een van de belangrijkste bedrijfsgebieden is”, zegt Bernhard Huber, Managing Director van Cognitas.

Na de overname opereert Etteplan in 16 verschillende steden in Duitsland en heeft daar meer dan 400 technische experts in dienst, waarvan bijna 250 gespecialiseerd in technische documentatie. Etteplan begon zijn activiteiten in Duitsland door de overname van de technische documentatieactiviteiten van Arvato AG in 2015. In 2019 breidde Etteplan zijn activiteiten in Duitsland uit naar engineeringdiensten en nam EMP Engineering Alliance over. In mei 2021 nam Etteplan technisch documentatiespecialist F.I.T. Fahrzeug Ingenieurtechnik, gespecialiseerd in overheidsvoertuigen en de defensie-industrie. In september 2021 nam Etteplan BST Buck Systemtechnik over, gespecialiseerd in softwareontwikkeling, procesautomatisering en hardware-engineering.

Terug naar nieuws overzicht