Matthew Bagley versterkt Unit4 als CFO

Matthew Bagley

21-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Matthew Bagley versterkt Unit4 als CFO

Leverancier van cloud bedrijfssoftware Unit4 stelt Matthew Bagley (foto) aan als chief financial officer. In deze functie gaat hij leiding geven aan de financiële organisatie van Unit4. Bagley wordt verantwoordelijk voor de boekhouding, het kasbeheer, financiële planningen en analyses en diverse juridische-, zakelijke- en verkoopprocessen. Hij volgt Gordon Stuart op, die de taak van CFO naast zich neerlegt na het voltooien van de herfinanciering en overdracht van Unit4 aan haar nieuwe eigenaars.

De rol van CFO is niet nieuw voor Bagely. Deze rol vervulde hij eerder bij RIMES Technologie en eFront. Tijdens zijn dienstverband bij eFront wist hij de EBITDA van het bedrijf te verdriedubbelen. Bagley bekleedde eerder senior financiële en adviesfuncties bij diverse bedrijven, waaronder Omnifone, Reevoo, ViewSonic, Alvarez & Marsal en PriceWaterhouseCoopers.

Reikwijdte en productaanbod uitbreiden

“Ik vind het geweldig om Matthew binnen de organisatie van Unit4 te verwelkomen op een cruciaal moment in onze veertigjarige geschiedenis”, zegt Mike Ettling, CEO van Unit4. “Hij brengt uitgebreide financiële, operationele en strategische ervaring mee naar ons bedrijf en het managementteam. Dit in combinatie met zijn in de praktijk bewezen track record in het opschalen van snelgroeiende bedrijven, zal Unit4 helpen met het uitbreiden van haar wereldwijde reikwijdte en productaanbod. En om in de komende paar jaar uit te groeien tot een onderneming met een omzet van tien miljard euro.”

“Dit is een enerverende tijd om toe te treden tot Unit4, na een jaar van mijlpalen zoals de introductie van ERPx en de strategische overname door TA Associates in samenwerking met de Partners Group”, zegt Bagley, CFO van Unit4. “Onze reputatie als marktleider in geavanceerde zakelijke cloudoplossingen zal helpen om in te springen op kansen in de markt die voortvloeien uit de groeiende behoefte aan digitale transformatie."

Nieuwe bedrijfsjurist

Unit4 heeft daarnaast Russell Alexander als bedrijfsjurist aangesteld. Hij brengt verslag uit aan Bagley en de wereldwijde juridische organisatie van Unit4 aansturen. Alexander neemt de verantwoordelijkheid op zich voor alle zaken op het gebied van corporate governance, productconformiteit, gegevensbescherming, privacy en intellectueel eigendom. Hij was eerder actief als bedrijfsjurist bij Keyloop, en DHL UK & Ireland. De ervaren juridisch expert was daarnaast ruim tien jaar actief binnen zakelijke teams van internationale advocatenbureaus in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Zowel Bagley als Alexander zullen vanuit het Verenigd Koninkrijk opereren.

Bagley, CFO van Unit4: “Ik ben verheugd dat Russell Alexander tot de organisatie toetreedt als onze nieuwe bedrijfsjurist. Zijn uitgebreide ervaring zal ons helpen om het groeitempo van Unit4 in onze bestaande en nieuwe markten te versnellen en om brancheleidende innovaties te blijven leveren.”

Terug naar nieuws overzicht