Tech Data neemt HoloLens 2 van Microsoft op in assortiment

Tech Data neemt HoloLens 2 van Microsoft op in assortiment

18-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Tech Data neemt HoloLens 2 van Microsoft op in assortiment

Tech Data, een TD SUNNEX bedrijf, maakt bekend een overeenkomst te hebben gesloten om de holografische Mixed Reality headset van Microsoft, HoloLens 2, aan te bieden aan zijn B2B-bedrijfspartners in Europa.

HoloLens 2 biedt gebruikers een immersieve ervaring, met verhoogde precisie bij complexe fysieke taken, samenwerking op afstand met gebruik van hologrammen en een robuust en veilig ecosysteem dankzij een combinatie van intelligente edge-computing en cloudapplicaties.

IDC voorspelt dat de AR/VR-uitgaven in Europa zullen toenemen tot een totale waarde van $ 20,9 miljard in 2025, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 69,9%. Tech Data wil zijn partners helpen deze kans te benutten om het gebruik van HoloLens 2 onder hun klanten te versnellen. Het bedrijf bereikt dit door een reeks kant-en-klare AR/VR-oplossingen te ontwikkelen die de hardware van het HoloLens 2-platform combineert met software, accessoires en services uit zijn allesomvattende edge-tot-cloud portfolio, voor resultaatgerichte gebruiksscenario’s in branches als gezondheidszorg, bouw, techniek en telecommunicatie.

Luc Van Huystee, Vice-President Mobility, Consumer Electronics and Mixed Reality voor Europa bij Tech Data, vertelde het volgende: “HoloLens 2 gebruikt gemende realiteit, intelligente edge computing en cloudtechnologie om mensen in verschillende branches te helpen beter en veiliger te werken en beter samen te werken. En het biedt onze partners de mogelijkheid de groeikans aan te grijpen die wordt geboden met de opkomst van het ‘metaverse’. We ondersteunen het gebruik in de regio en willen onze kracht als een aggregator van totaaloplossingen gebruiken door HoloLens 2 te combineren met een aanvullend aanbod hardware, software en services uit onze uitgebreide lijnkaart. Zo wordt het voor onze partners makkelijker om complexe, sectorspecifieke oplossingen uit te brengen.”

Mariano Mailos, Senior Product Marketing Manager bij Microsoft HoloLens, zei: “Fantastisch nieuws voor ons om Tech Data te mogen verwelkomen als distributeur van HoloLens 2 in de regio EMEA. We verheugen ons erop met het bedrijf samen te werken om nog meer waarde aan de klanten van Tech Data te leveren en ze te helpen optimaal gebruik te maken van de kracht van de vierde golf in computing: Mixed Reality.”

Tech Data gaat HoloLens 2 aanbieden in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, het VK en Ierland, Zweden en Zwitserland.

Terug naar nieuws overzicht