Pieter-Paul van Beek en Victor Klaren vormen nieuwe directie Thinkwise

Pieter-Paul van Beek

19-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Pieter-Paul van Beek en Victor Klaren vormen nieuwe directie Thinkwise

Pieter-Paul van Beek (foto) en Victor Klaren zijn benoemd tot nieuwe directie van Thinkwise. Directeur en medeoprichter Robert van der Linden en financieel directeur Robert Schildkamp nemen afscheid. Met de nieuwe directie wil Thinkwise de transformatie naar de mondiaal toonaangevende platformaanbieder van low-code software versneld realiseren. Thinkwise is een IT-partner voor vele ondernemingen in transport en logistiek. Met het low-code platform van het bedrijf ondersteunt het organisaties bij het optimaliseren van hun volledige supply-chain.

Het internationale onderzoeks- en adviesbureau Forrester erkende afgelopen jaar de strategie van Thinkwise om core-business applicaties flexibel te maken met low-code software. Victor Klaren: “Het is mooi om te zien hoe opinieleiders in onze markt onze visie en aanpak op waarde weten te schatten. Als voorloper in dit segment zien wij veel kansen om in te spelen op de duidelijk toegenomen vraag naar onze innovatieve oplossingen.”

De investeringsmaatschappijen Hoge Dennen en Arches Capital, aandeelhouders in de Apeldoornse softwareproducent, hebben eveneens hoge verwachtingen van de beoogde transformatie. Marius Coebergh van Hoge Dennen:  “Thinkwise is sinds de oprichting 19 jaar geleden gegroeid tot een robuuste onderneming. Met de nieuwe directie verwachten we de transformatie naar een nieuwe platformaanbieder succesvol te kunnen maken.”  Leon Brunenberg van Arches Capital: “De nieuwe richting appelleert aan een sterk groeiende vraag in de markt.  De software-oplossingen van Thinkwise hebben de wind in de zeilen. Alle seinen staan op groen om onze low-code propositie internationaal winnend te maken.”

De nieuwe ceo, Pieter-Paul van Beek, ziet uit naar zijn nieuwe uitdaging: “Thinkwise is een prachtig bedrijf met vele zeer innovatieve en professionele medewerkers, en uiterst loyale klanten.  Daar is door de voormalige directie jarenlang keihard en met succes aan gewerkt. Voor mij vormt dat bij uitstek de basis om de internationale groeiambities, met behoud van onze aandacht en service voor onze huidige klanten, in de komende jaren waar te maken.”

Terug naar nieuws overzicht