Cloud Security Innovator: Wie wint deze Dutch IT-channel Award?

17-01-2022 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Cloud Security Innovator: Wie wint deze Dutch IT-channel Award?

De glansrijke overwinning van IBM Nederland vorig jaar in deze categorie staat ons nog helder voor ogen. Prolongatie zit er helaas niet in, de technologiereus is dit jaar niet genomineerd. Liefst zes partijen maken wél een kans: CrowdStrike, F-Secure, Mimecast, Sophos, Trend Micro en WatchGuard.

Protinus IT heeft zich wederom als Main Event Partner verbonden aan de Dutch IT-channel Awards. De zevende editie van het grootste netwerkevenement voor de IT industrie vindt plaats in Studio21, Hilversum.

De genomineerden in deze categorie zijn:

CrowdStrike werd in 2011 opgericht door Amerikaanse 'veteranen' in de industrie van cyber security. De leverancier is in Nederland actief sinds 2017 en mag zich wereldleider noemen in cloudgebaseerde security. CrowdStrike 'herdefinieert' naar eigen zeggen het begrip 'security in het cloudtijdperk' met het endpoint protection platform Falcon, dat is gebouwd om breaches te stoppen. Met Falcon halen gebruikers de meest geavanceerde dreigingspreventie in huis, zo belooft CrowdStrike. Het is de enige SaaS-oplossing die endpoint detection and response (EDR), next-gen antivirus (NGAV) en managed threat hunting combineert in één lichte, intelligente cloud agent. Falcon correleert dagelijks wereldwijd meer dan honderd miljard endpointgerelateerde evenementen met elkaar.

F-Secure is een wereldwijd succesvolle aanbieder van oplossingen op het gebied van cyber security en privacy, met meer dan dertig kantoren, onder meer in Hilversum, en een hoofdkantoor in Helsinki. F-secure onderscheidt zich van de concurrentie door actief partners te betrekken bij het ontwikkelproces. Om op de hoogte te blijven van de (alsmaar veranderende) behoeftes in de markt, haalt de leverancier voortdurend feedback bij partners. Speciale 'feedback sessies' worden doorgaans druk bezocht en enorm gewaardeerd. Om een intensieve samenwerking met partners te realiseren, heeft F-secure bovendien lokale teams die de klanten van F-secure écht kennen. Zo maken deze Finnen het verschil.

Mimecast verstevigde in 2021 zijn imago als 'aanjager van innovatie'. De Engelse leverancier van cyber securityoplossingen, die wereldwijd duizenden organisaties ondersteunt met de beveiliging van e-mailverkeer, vertrouwelijkheid en continuïteit, introduceerde twee nieuwe oplossingen: Cybergraph, dat gebruik maakt van machine learning om geavanceerde phishing- en impersonatieaanvallen te detecteren, en Mimecast Archive for Microsoft Teams, waarmee klanten gesprekken met Microsoft Teams kunnen vastleggen en inspecteren, bijvoorbeeld voor juridische doeleinden. Ook kondigde Mimecast, in Nederland gevestigd in Hilversum, een koppeling aan met Humio, waarmee de securityspecialist opnieuw een belangrijke stap zette in de verdere ontwikkeling van het eigen API-ecosysteem.

Sophos levert succesvol de oplossing Sophos Cloud Optix, een 'cloud security posture management platform' dat gebruikers volop overzicht geeft over hun gehele cloudarchitectuur. De Britse leverancier van beveiligingssoftware en hardware stelt organisaties met het platform in staat om zwakheden in de beveiliging en de compliance van een netwerk tijdig op te sporen en te herstellen. Een tevreden gebruiker is bijvoorbeeld Niko, de Belgische producent van onder meer switches en stopcontacten die sinds kort ook oplossingen op het gebied van access control, energiemanagement en 'smart home' aanbiedt. Niko migreerde naar Sophos Cloud Optix met hulp van de Belgische IT-partner Switchpoint.

Trend Micro zag jaren geleden al de waarde van cloud computing, en tegelijk de noodzaak om de cloud optimaal te beschermen. De laatste jaren is deze bescherming een 'core value' geworden voor de Amerikaanse IT-distributeur, in Nederland gevestigd in Bodegraven en Naarden. Tech Data is trots dat analistenbureaus als IDC, Forrester en Gartner de technologiepartner met al zijn innovatieve oplossingen een leidende positie toedichten op het gebied van cloud (workload) security. De uitgesproken drive om de cloud optimaal te beschermen heeft geresulteerd in het innovatieve platform Trend Micro Cloud One, dat gebruikers de flexibiliteit geeft om precies de securitycomponenten te gebruiken die zij nodig hebben.

WatchGuard dankt zijn nominatie aan WatchGuard Cloud, een oplossing die juist in deze tijd van corona en thuiswerken zorgt dat medewerkers veilig (thuis) kunnen werken en altijd veilig bij hun bedrijfsbestanden kunnen komen. WatchGuard komt uit Seattle en heeft in Nederland een vestiging in Den Haag. Met WatchGuard Cloud kunnen partners en klanten producten en diensten op één plek bekijken en beheren, maar ook beveiligingsdiensten zoals AuthPoint configureren en gerelateerde statistieken en rapporten inzien. Een uitbreiding is WatchGuard Cloud Visibility, dat volledig inzicht geeft in wat er in een netwerk gebeurt, zodat beheerders tijdig kunnen beslissen over de beveiliging.

Stem nu via www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Cloud