Apple staat alternatieve betaalsystemen voor datingapps toe

18-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Apple staat alternatieve betaalsystemen voor datingapps toe

Apple gaat datingapps in de Nederlandse App Store de mogelijkheid bieden andere betaalsystemen te omarmen dan die van Apple. Het bedrijf komt hiermee tegemoet aan een uitspraak van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), die oordeelde dat Apple alternatieve betaalmethodes moet toestaan.

Het Amerikaanse techbedrijf biedt ontwikkelaars in de App Store een eigen betaalsysteem aan. Indien zij hiervan gebruik maken, moeten ontwikkelaars een commissie van 15 tot 30 procent betalen over iedere transactie via het systeem. Het gebruik van alternatieve betaalsystemen was voorheen niet toegestaan. Ook mochten ontwikkelaars hiernaar niet indirect verwijzen.

Apple is het niet eens met het oordeel van de ACM en tekent beroep aan tegen de uitspraak. Het bedrijf stelt dat de uitspraak niet in het belang is van zijn gebruikers. Ook zegt Apple zich zorgen te maken dat door de wijzigingen de gebruikerservaring kan verslechteren en de privacy en data van gebruikers in gevaar kan komen. Apple kreeg tot zaterdag om aan de uitspraak te voldoen. Anders kon de ACM boetes opleggen, die kunnen oplopen tot 50 miljoen euro.

Terug naar nieuws overzicht