SAP verwacht sneller te groeien met cloud aanbod

Christian Klein, CEO SAP

15-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SAP verwacht sneller te groeien met cloud aanbod

Na een eerste evaluatie van de prestaties in het vierde kwartaal van 2021, heeft SAP  zijn voorlopige financiële resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal en het volledige jaar eindigend op 31 december 2021. De omzet en winst stijgen licht waarbij SAP ceo Christian Klein (foto) vertrouwt op verdere groei met cloud toepassingen, zoals RISE with SAP.

In het vierde kwartaal is er sprake van een snelle uitbreiding van de huidige cloud backlog tot 9,45 miljard dollar, een stijging van 32% (een stijging van 26% bij constante valuta), een opeenvolgende groeiversnelling met 4 procentpunten bij constante valuta's.

Verder neemt de vraag naar cloud toe zoals SAP S/4HANA en een sterke acceptatie van "RISE with SAP". Cloud-inkomsten stegen met 28% (24% hoger bij constante wisselkoersen), verder versnellend met een sterke uitvoering in het hele cloudportfolio.

Voor het hele boekjaar is er sprak van voortdurende cloudversnelling over de hele linie, met resultaten boven verwachting.

IFRS cloudomzet stegen met 17%, niet-IFRS cloudomzet stegen met 16% (stijging van 19% bij constante valuta's), wat de bovenkant van de herziene vooruitzichten voor 2021 bereikt. Cloud- en software-omzet stegen met 4% (stijging van 5% bij constante valuta's), hoger dan de bovenkant van de herziene vooruitzichten voor 2021.

IFRS-bedrijfsresultaat 30% lager, niet-IFRS-bedrijfsresultaat 1% lager (1% hoger bij constante wisselkoersen), boven het hoogste eind van de herziene vooruitzichten voor 2021. Operationele cashflow verwacht boven 6 miljard dollar; Vrije kasstroom verwacht rond de 5 miljard dollar.

Sterke, versnellende cloudgroei weerspiegeld in de vooruitzichten voor 2022, gericht op een omzetgroei van maximaal 26% niet-IFRS cloudinkomsten bij constante valuta's.

RISE with SAP

"De omvang van onze cloud sterkte is duidelijk. Steeds meer bedrijven kiezen voor SAP om hen te helpen hun bedrijf te transformeren, veerkrachtige toeleveringsketens op te bouwen en duurzame ondernemingen te worden terwijl ze overstappen naar de cloud. Dit momentum wordt weerspiegeld in het enorme succes van "RISE with SAP", ons kenmerkende cloudaanbod, en in de uitstekende groei van ons hele portfolio. Onze groeiversnelling wijst op een nog groter potentieel", aldus Christian Klein, CEO

"Ik ben er trots op dat ons team een uitzonderlijk jaar heeft neergezet met sterke resultaten die onze verwachtingen ver overtreffen. Na driekwart van homeruns met ons cloud-momentum, raakten we dit kwartaal het park uit. We hebben er vertrouwen in dat we onze huidige groei van de cloudachterstand in het vierde kwartaal in 2022 zullen voortzetten. Dit wordt weerspiegeld in onze versnelde cloudrichtlijnen voor 2022, aangezien we grote vooruitgang boeken in de richting van onze ambitie op middellange termijn", aldus CFO Luka Mucic.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud