Google trekt miljard dollar uit voor nieuw kantoor in London

16-01-2022 | door: Blog
Deel dit artikel:

Google trekt miljard dollar uit voor nieuw kantoor in London

Google trekt miljard dollar uit voor nieuw kantoor in London. Dit meldt Ronan Harris, vice-president en managing director van Google VK en Ierland in een blog.

Haris meldt: "Al bijna twee decennia is Google er trots op een huis in het VK te hebben. Vandaag hebben we meer dan 6.400 medewerkers en vorig jaar kwamen er bijna 700 nieuwe mensen bij. We versterkten ook onze inzet voor het VK in 2021 met de aanleg van een nieuwe onderzeese kabel - Grace Hopper - die tussen de Verenigde Staten en het VK loopt.

Voortbouwend op onze langdurige toewijding aan het VK, kopen we de ontwikkeling van Central Saint Giles - de site die veel Googlers al lang hun thuis noemen - voor 1 miljard dollar. Onze investering in deze opvallende door Renzo Piano ontworpen ontwikkeling, gevestigd in het bloeiende West End in Londen, vertegenwoordigt ons blijvende vertrouwen in het kantoor als een plek voor persoonlijke samenwerking en verbinding.

Op al onze locaties in het VK zal Google een capaciteit hebben van 10.000 werknemers, terwijl we ons blijven inzetten voor de groei en het succes van het VK. Dit omvat onze nieuwe King's Cross-ontwikkeling, die momenteel in aanbouw is.

Investeren in de toekomstige flexibele werkplek

Wij geloven dat de toekomst van werk flexibiliteit is. Hoewel de meeste van onze Britse werknemers een deel van de tijd op locatie willen zijn, willen ze ook de flexibiliteit om een paar dagen per week thuis te werken. Sommige van onze mensen zullen volledig op afstand willen zijn. Onze toekomstige werkplek in het VK biedt ruimte voor al die mogelijkheden.

In de komende jaren beginnen we aan een renovatie van onze kantoren in Central Saint Giles, die miljoenen ponden kost, om ervoor te zorgen dat ze het best zijn uitgerust om te voldoen aan de behoeften van onze toekomstige werkplek.

We introduceren nieuwe soorten samenwerkingsruimten voor persoonlijk teamwerk en creëren meer algemene ruimte om het welzijn te verbeteren. We introduceren teampods, dit zijn flexibele nieuwe ruimtetypes die op meerdere manieren opnieuw kunnen worden geconfigureerd, ter ondersteuning van gericht werk, samenwerking of beide, op basis van teambehoeften. De nieuwe renovatie omvat ook overdekte werkruimtes buiten om in de frisse lucht te kunnen werken.

Ondersteuning van digitale groei in het VK

Meer dan ooit stelt technologie mensen en bedrijven in het VK in staat. In 2021 hebben we ons doel bereikt om een miljoen kleine Britse bedrijven te helpen open te blijven door ze online te helpen vinden.

Het is belangrijk dat iedereen kan profiteren van de toenemende innovatie in het VK en vaardigheden kan uitbreiden om zich voor te bereiden op de banen van het heden en de toekomst. Sinds we in 2015 ons Digital Garage-programma in Leeds lanceerden, hebben we gratis digitale vaardigheidstrainingen gegeven aan meer dan 700.000 mensen in het VK.

Duizenden Britse werkzoekenden zullen in 2022 ook geholpen worden om hun digitale vaardigheden te verbeteren dankzij onze uitgebreide samenwerking met het Department for Work and Pensions (DWP). Bijna 10.000 werkzoekenden kunnen toegang krijgen tot gratis beurzen om een Google Careers-certificaat te behalen in snelgroeiende, veelgevraagde carrièregebieden, waaronder IT-ondersteuning, gegevensanalyse, projectbeheer en UX-ontwerp.

We zijn optimistisch over het potentieel van digitale technologie om een inclusieve en duurzame toekomst in het VK te stimuleren. We zijn verheugd om deze investering in januari te doen als een passende manier om het nieuwe jaar te beginnen."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud