Sophos onthult Sophos Switch-serie

14-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Sophos onthult Sophos Switch-serie

Sophos, gespecialiseerd in cybersecurity, onthult de Sophos Switch-serie. De reeks bestaat uit switches voor netwerktoegang om apparaattoegang binnen een Local Area Network (LAN) aan te sluiten, van stroom te voorzien en te regelen. Het nieuwe aanbod maakt onderdeel uit van Sophos’ portfolio voor beveiligde toegang, dat ook Sophos Firewall en Sophos Wireless omvat.

“Sophos Switch integreert naadloos met het adaptieve cybersecurity-ecosysteem van Sophos om uit te breiden connectiviteit tussen kantoor-LAN's", zegt Joe Levy, chief technology officer bij Sophos. "We verwijderen de complexiteit van implementaties van meerdere leveranciers door organisaties en channelpartners één enkele bron van beheer, monitoring en probleemoplossing te bieden."

Beheer op afstand

Switches worden op afstand beheerd in het cloudgebaseerde Sophos Central-platform. Hierdoor kunnen partners alle installaties van klanten overzien, op waarschuwingen reageren, en licenties en aanstaande verlengingsdatums volgen via een enkelvoudige interface.

“Sophos Switch vormt een perfecte aanvulling op het bestaande Sophos-portfolio – het was het ontbrekende onderdeel in ons IT-beveiligingsaanbod en geeft ons bedrijf nu nog meer slagkracht. We waren al zeer succesvol met Sophos Firewall en dankzij Sophos Switch kunnen we nu de volledige kracht van de producten en diensten van Sophos ontketenen. Onze ervaring met het Early Access-programma bewees dat Sophos Switch een game changer voor ons is, en we waren zeer positief verrast over hoe goed het product vanaf de eerste dag werkte”, zegt Patrizio Perret, Chief Technology Officer bij Avanet. “Hoewel een switch tegenwoordig gemeengoed is, voegt Sophos met de softwaremogelijkheden de nodige extra’s toe aan de hardware. Het adaptieve cybersecurity-ecosysteem van Sophos is het magische ingrediënt dat van Sophos Switch iets heel speciaals maakt door bedrijven in staat te stellen het te integreren met andere Sophos-beveiligingscomponenten in hun netwerk.”

Beschikbaarheid

Switches met 8, 24 en 48 poorten zijn exclusief beschikbaar voor onmiddellijke aankoop via Sophos' wereldwijde kanaal van partners en managed service providers (MSP's). De switches zijn onder meer gericht op kleine en middelgrote bedrijven, externe en thuiskantoren, retailers en filialen.

Terug naar nieuws overzicht
Security