EnGenius lanceert Wi-Fi 6E-toegangspunt voor MKB-markt

Het ECW336 Wi-Fi 6E indoor tri-band-toegangspunt

17-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

EnGenius lanceert Wi-Fi 6E-toegangspunt voor MKB-markt

EnGenius Technologies, een wereldwijd actieve fabrikant van toekomstbestendige bedrijfsnetwerkoplossingen, brengt zijn allereerste Wi-Fi 6E-toegangspunt bestemd voor MKB'ers op de markt. Het ECW336 Wi-Fi 6E indoor tri-band-toegangspunt voor plafondmontage is in combinatie met het Qualcomm Networking Pro 1210-platform bedoeld voor het onlangs vrijgegeven 6 GHz-spectrum.

Met het EnGenius Cloud ECW336-toegangspunt zet het bedrijf de eerste stappen in de wereld van Wi-Fi 6E. Experts voorspellen dat in de komende drie jaar maar liefst 500 miljoen Wi-Fi 6E-apparaten op de markt komen. Het spectrum van de 2,4- en 5 GHz-band is in totaal 560 MHz breed en bevat 27 kanalen. De 6 GHz-band alleen al heeft een spectrum van 1200 MHz met 59 kanalen. Het ECW336-toegangspunt kan met zijn 6E-prestaties de steeds hogere bandbreedte-eisen aan van drukke omgevingen als meergezinswoningen, seniorenflats, studentenhuisvesting, universiteiten, winkels, kantoren, resorts, stadions of ziekenhuizen.

Enkele kenmerken van de nieuwe access point:

  • Werkt in de 6 GHz-band, met storingsvrije signalen die de weg vrijmaken voor innovatie.
  • Heeft toegang tot 14 extra 80 MHz-kanalen of 7 extra super-wide 160 MHz-kanalen om knelpunten te voorkomen en daadwerkelijk gigabit-wifi te realiseren.
  • Heeft een krachtige quad-coreprocessor.
  • Bevat drie radio's (2,4 GHz, 5 GHz en nu ook 6 GHz) en ondersteunt daarmee duizenden bestaande en nieuwe apparaten.
  • Beschikt over de efficiënte Wi-Fi 6-technologie die een groot aantal verbindingen kan verwerken en betere communicatie levert.
  • Heeft een 5 Gbps-ethernet-poort voor de ondersteuning van gigabit-wifi en een groter aantal gebruikers.
  • Bevat nieuwe diagnosetools, spectrumanalyse en realtime kanaalgebruik voor verbeterde wifi-prestaties, mogelijk gemaakt door EnGenius Cloud PRO.

De ECW336 is wereldwijd leverbaar vanaf het eerste kwartaal van 2022.

Terug naar nieuws overzicht