Danielle Sheer versterkt Commvault als Chief Legal and Compliance Officer

Danielle Sheer

17-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Danielle Sheer versterkt Commvault als Chief Legal and Compliance Officer

Commvault, een wereldwijde leverancier van zakelijke software voor het beheer van data in omgevingen op locatie, in de cloud en in SaaS-omgevingen, stelt Danielle Sheer (foto) aan als Chief Legal and Compliance Officer. Zij gaat leidinggeven aan de wereldwijde juridische en compliance teams van het bedrijf en de governance, commerciële, intellectuele eigendom en privacy programma's.

"Datamanagement, -bescherming en -governance zijn nog nooit zo complex en kritisch geweest", zegt Sanjay Mirchandani, President en CEO van Commvault. "Danielle's bewezen strategisch leiderschap en diepgaande ervaring met het beheren van complexe wereldwijde richtlijnen en culturen rondom dataprivacy, zullen ons in staat stellen een nieuwe standaard neer te zetten. Bovendien zal zij onze voorsprong als vertrouwde partner in deze industrie vergroten."

'Gegevens zijn de motor van het bedrijfsleven'

"Organisaties over de hele wereld begrijpen dat gegevens de motor van het bedrijfsleven zijn en beseffen dat de bedreigingen die betrekking hebben op hun data - zoals ransomware - aanzienlijk zijn en steeds groter worden. De behoefte aan veilige, intelligente datadiensten is groter dan ooit. Ik ben vereerd om me bij Sanjay en het Commvault managementteam te voegen en klanten te helpen succesvol te zijn in een datagedreven wereld," voegt Sheer toe.

Sheer heeft herhaaldelijk dataprivacy en andere wereldwijde juridische operaties voor publieke technologiebedrijven opgeschaald. Daarnaast leidde zij beursgangen en revolutionaire strategische transacties en integraties, en adviseerde zij management en de raad van bestuur op het gebied van governance en aandeelhoudersaangelegenheden voor SaaS en software technologiebedrijven.

Sheer was eerder General Counsel bij het bedrijf voor financiële technologiediensten Bottomline en bij de leverancier van cloud-backup oplossingen Carbonite. Momenteel is ze lid van de raad van bestuur van LinkSquares; de Leadership Board van Beth Israel Deaconess Medical Center; en van het bestuurcomité voor TechGC.

Terug naar nieuws overzicht