Cyberaanvallen op websites Oekraïense ministeries

14-01-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Cyberaanvallen op websites Oekraïense ministeries

Websites van diverse Oekraïense ministeries zijn getroffen door cyberaanvallen. Het gaat onder meer om het ministerie van Onderwijs en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De aanvallers stellen persoonsgegevens van Oekraïense burgers te hebben gewist en gestolen. Ook dreigen zij deze gegevens online te publiceren.

Dit blijkt uit berichten die op de overheidswebsites worden vertoond. Deze berichten worden in zowel Oekraïens, Russisch en Pools getoond. Het is onduidelijk wie achter de aanval zit. Ook is niet bekend of de gegevens daadwerkelijk in handen zijn gevallen van de aanvallers.

De aanvallers spreken in hun boodschap ook over 'wraak voor Wolynië, de Organisatie van Oekraïense Nationalisten, het Oekraïense Verzetsleger, Galicië, Polesië en de historische landen'. Dit zijn regio's in het grensgebied van Oekraïne en Polen met Belarus en Rusland. De Organisatie van Oekraïense Nationalisten en het Oekraïense Verzetsleger zijn extreemrechtse organisaties die vooraf aan en tijdens de Tweede Wereldoorlog actief waren.

Terug naar nieuws overzicht
Security