Redactie - 13 januari 2022

GoStudent haalt driehonderd miljoen euro op onder leiding van Prosus

GoStudent haalt driehonderd miljoen euro op onder leiding van Prosus image

GoStudent, gevestigd in Wenen, dat één-op-één online bijles via video biedt, heeft 300 miljoen euro opgehaald in Series D-financiering onder leiding van nieuwe investeerder Prosus uit Nederland, met extra deelname van Deutsche Telekom, SoftBank Vision Fund, Tencent, Dragoneer, Left Lane Capital en Coatue.

De financiering komt slechts zeven maanden nadat GoStudent Europa's eerste EdTech-eenhoorn werd en in juni 2021 een Series C-ronde van 205 miljoen euro ophaalde. Sinds het bedrijf in 2016 werd opgericht, heeft het in totaal 590 miljoen euro opgehaald, en deze nieuwe ronde versterkt zijn positie als het hoogst gewaardeerde K12 EdTech-bedrijf in Europa met een waardering van 3 miljard euro.

"Bij GoStudent is onze missie consistent gebleven sinds onze oprichting: het potentieel van elke student wereldwijd ontsluiten door studenten zich gesteund te laten voelen in hun academische reis", zegt Felix Ohswald, medeoprichter en CEO van GoStudent. “Het onderwijs heeft een wervelwind van verandering ondergaan, van afgelegen klaslokalen tot verhoogde academische ambities, en we geloven dat er een grote kans is om de manier waarop studenten over de hele wereld leren te transformeren door de toegang tot kwaliteitsonderwijs uit te breiden. We zijn verheugd om steun te krijgen van zowel nieuwe als bestaande investeerders terwijl we het onderwijs wereldwijd blijven revolutioneren.”

De nieuwe financiering gaat naar de drie centrale en strategische pijlers van GoStudent: internationale expansie, productuitbreiding door fusies en overnames en een groter marktaandeel in bestaande geografische gebieden.

Uitbreiding van onderwijsdiensten over de hele wereld: om zijn doel te bereiken om de wereldleider op het gebied van bijles te worden, zal GoStudent blijven streven naar snelle wereldwijde expansie en uitbreiden naar verschillende nieuwe landen die een aanzienlijke marktkans bieden. GoStudent is van plan dit jaar minimaal zes markten te betreden, waaronder nieuwe regio's zoals de VS, Azië-Pacific en de MENA-regio.

Groeiend onderwijsaanbod door fusies en overnames: GoStudent streeft proactief naar groei en diversificatie van zijn dienstenaanbod door fusies en overnames. Om de leerervaring van K12-studenten te verbeteren, is GoStudent van plan om de beste K12-onderwijsdiensten en -producten aan te schaffen om een samenhangende en gestroomlijnde leerervaring te creëren. GoStudent zette de eerste stap in het uitbreiden van haar dienstverlening door in september 2021 de alles-in-één schoolcommunicatie-app Fox Education over te nemen.

Marktaandeel vergroten in bestaande regio's: GoStudent zal blijven investeren in bestaande regio's met als doel de penetratie te vergroten in gebieden waar bijlesdiensten zeer gefragmenteerd en traditioneel offline zijn.

"Ons doel is om de traditionele perceptie van de bijlessector te verstoren door ouders de voordelen te laten zien van het kiezen van een zorgvuldig geselecteerde online bijlesdocent, en op zijn beurt de leerervaring van studenten aanzienlijk te verbeteren", zegt Gregor Müller, medeoprichter en COO bij GoStudent.

“GoStudent heeft een zeer schaalbaar bedrijf opgebouwd dat een uitstekende klantervaring biedt. Het bedrijf creëert een toonaangevend wereldwijd platform voor K12-onderwijs en de snelheid waarmee ze groeien is indrukwekkend”, aldus Fahd Beg, COO, Prosus EdTech. "We leven in een tijd waarin technologie het onderwijs wereldwijd transformeert en de inspirerende visie van oprichters zoals Felix en Gregor zal de manier waarop studenten leren in de toekomst opnieuw vormgeven."

In 2021 breidde GoStudent uit naar 16 landen, waaronder overzeese markten zoals Canada en Mexico, en opende 19 internationale kantoorlocaties. In de afgelopen twaalf maanden heeft het bedrijf zijn team uitgebreid met +1k medewerkers en +10k tutoren en is van plan om zijn team tegen het einde van 2022 verder uit te breiden. Het aantal maandelijks geboekte bijles is vertienvoudigd: terwijl GoStudent 150k geboekte bijles heeft geboekt per maand, afgelopen januari, overschreed het eind 2021 de grens van 1,5 miljoen.