Proofpoint voltooit overname van Dathena

12-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Proofpoint voltooit overname van Dathena

Proofpoint, speler op het gebied van cyberbeveiliging en naleving, heeft aangekondigd dat het de overname heeft afgerond van Dathena , een innovator op het gebied van gegevensbescherming op basis van kunstmatige intelligentie.

Met deze overname versterkt Proofpoint zijn cloudgebaseerde, mensgerichte beveiligingsoplossingen door op AI gebaseerde gegevensclassificatie toe te voegen aan zijn informatie- en cloudbeveiligingsplatform, waardoor organisaties informatierisico's beter kunnen begrijpen en gegevensverlies in de hybride wereld van vandaag kunnen elimineren.

“Data verliezen zichzelf niet. Mensen raken gegevens kwijt en organisaties passen in toenemende mate strategieën ter voorkoming van gegevensverlies toe om dat risico te beheersen. Helaas schieten legacy-producten veel te kort in het daadwerkelijk voorkomen, detecteren en onderzoeken van incidenten met gegevensverlies in realtime of onmiddellijk nadat ze zich hebben voorgedaan", zegt Gary Steele, CEO van Proofpoint. "De integratie van Dathena's meervoudig gepatenteerde next-gen AI-engine in onze mensgerichte DLP-oplossingen zal onze klanten ongeëvenaarde gegevensbescherming bieden en hen helpen te voldoen aan hun uitdagende interne en wettelijke nalevingsvereisten."

Terug naar nieuws overzicht
Security