Michael Geisinger wordt CIO van Athlon International

Michael Geisinger, CIO Athlon International

10-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Michael Geisinger wordt CIO van Athlon International

Per 1 januari neemt Michael Geisinger, voorheen CIO van Beijing Mercedes-Benz Sales Service (BMBS), het stokje over van Frieder Kornas. Geisinger treedt op als nieuwe CIO én lid van de Athlon Management Board. Hij wordt verantwoordelijk voor de hele IT-organisatie inclusief IT van alle Athlon-locaties, IT-compliance en beveiliging. Geisinger gaat nauw samenwerken met Chief Digital Operations Officer Peter Westermann, die de digitalisering van Athlon blijft aansturen.

In 1996 begon Michael Geisinger zijn carrière bij BW-bank gevolgd door Oracle. Hij is een ervaren IT-professional met een diploma in Industrial Engineering. Vanaf 2003 bekleedde hij verschillende functies bij Daimler. Hij werkte in het Europese datacenter voordat hij overstapte naar Product Management voor Business Intelligence en Analytische tools. In 2007 werd hij verantwoordelijk voor wereldwijde IT-audits en data-analyse. In 2017 verhuisde Michael naar Daimler Greater China (DGRC) in Beijing. Hij promoveerde in 2020 tot CIO van Beijing Mercedes-Benz Sales Services. Als lid van het Executive Committee, was hij verantwoordelijk voor de afstemming van nieuwe samenwerkingsmodellen en agile frameworks. Samen met zijn team leidde hij met succes een uitrol van een digitale retailoplossing bij meer dan 700 dealers in heel China.

Christian Schüler CEO van Athlon: “Michael is een geweldige aanvulling op ons team. Met zijn kennis en ervaring gaat hij de digitale transformatie van Athlon versnellen. Ik wil Frieder Kornas bedanken voor zijn geweldige bijdrage aan de ontwikkeling van ons IT-landschap in de afgelopen vijf jaar.”

Michael Geisinger CIO van Athlon: “Athlon heeft een traditie van meer dan 100 jaar en ik ben erg enthousiast om vanaf dit jaar deel uit te maken van de fleet- en mobiliteitswereld. Ik heb zin om samen met het team de digitalisering van Athlon aan te jagen om aan de behoeften van onze klanten en medewerkers te voldoen en de groei van Athlon te ondersteunen.”

Terug naar nieuws overzicht