VMware en Nutanix leiden Hyperconverged Infrastructure Software markt

10-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

VMware en Nutanix leiden Hyperconverged Infrastructure Software markt

VMware en Nutanix zijn de leiders in de Gartner 2021 Magic Quadrant for Hyperconverged Infrastructure Software (HCI) voor cloud-native, edge computing, hybrid cloud en virtual desktop infrastructure (VDI) toepassingen. StorMagic en Microsoft zijn Visionaries. Niche spelers zijn Scale Computing, Quantum, StarWind, Huayun Data Group en Sangfor Technologies.

Volgens Gartner moeten de vier nieuwe technologieën die I&O-leiders on-premises gebruiken om hun datacenterinfrastructuur levensvatbaar te houden tot 2025: hypergeconvergeerde infrastructuur, platforms om containers te ondersteunen, NVMe-over-Fabric en infrastructuur om artificial intelligence (AI) workloads te ondersteunen.

Terwijl organisaties plannen maken voor de toekomst, blijven bedrijven cloud-operationsmodellen gebruiken en de on-premises infrastructuur moderniseren. Hierdoor kunnen organisaties in realtime reageren op het steeds veranderende IT-landschap, met hybride multicloud-oplossingen die de voordelen bieden van zowel public als private clouds, aldus Gartner,

HCI-oplossingen zijn naar voren gekomen als een effectief hulpmiddel voor de modernisering van datacenters en om de kosten en complexiteit te verminderen die gepaard gaan met hybride multicloud-implementaties. Volgens Gartner kunnen HCI-stacks kant-en-klare hybride clouds zijn, die infrastructuurbeheer en cloudservices bieden, zowel on-premises als in hyperscale public clouds. Ze hebben de hybride cloud-technologieën zoals OpenStack die ze zelf bouwen, effectief vervangen.

Gartner merkt ook op dat "de meest geavanceerde HCI-stacks de volledige software-gedefinieerde infrastructuur bieden: rekenkracht, opslag en networking. SDI is een sleuteltechnologie voor automatisering, hybride clouds en edge-infrastructuur", aldus Gartner.

Gartner meldt dat de HCI markt kan veranderen omdat public cloud providers zoals Amazon Web Services (AWS), Google, Microsoft en Oracle hun cloudaanbod uitbreiden naar on-premises infrastructuur.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud