Eaton koopt Royal Power Solutions

07-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Eaton koopt Royal Power Solutions

Power management specialist Eaton heeft aangekondigd dat het de overname heeft afgerond van Royal Power Solutions, een in de VS gevestigde fabrikant van zeer nauwkeurige elektrische connectiviteitscomponenten die worden gebruikt in elektrische voertuigen, energiebeheer, industriële en mobiliteitsmarkten. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst betaalt Eaton 600 miljoen dollar voor Royal Power Solutions, wat ongeveer 13,6 keer de geschatte EBITDA van het bedrijf voor 2022 vertegenwoordigt.

“En de toevoeging van Royal Power Solutions vergroot ons vermogen om te profiteren van deze seculiere groeitrend in onze eMobility-, ruimtevaart- en elektrische activiteiten. We zijn verheugd Royal Power Solutions bij Eaton te verwelkomen.”

"De groeimogelijkheden die verband houden met de elektrificatie van onze economie nemen toe, en Eaton participeert volledig via onze mobiliteits- en elektrische activiteiten", zegt Heath Monesmith, president en chief operating officer, Industrial Sector, Eaton. “En de toevoeging van Royal Power Solutions vergroot ons vermogen om te profiteren van deze seculiere groeitrend in onze eMobility-, ruimtevaart- en elektrische activiteiten. We zijn verheugd Royal Power Solutions bij Eaton te verwelkomen.”

Royal Power Solutions heeft ongeveer 450 medewerkers en productiefaciliteiten in Carol Stream, Illinois, en Queretaro, Mexico, samen met een verkoop- en engineeringkantoor in Canton, Michigan.

Terug naar nieuws overzicht