Wouter Hoeffnagel - 06 januari 2022

Lid Siciliaanse maffia opgepakt aan de hand van Google Street View-foto

Lid Siciliaanse maffia opgepakt aan de hand van Google Street View-foto image

Een lid van de Siciliaanse maffiagroep Stidda en een van de meest gezochte gangsters van Italië is opgepakt dankzij Google Street View-foto. De voortvluchtige werd opgespoord in Spanje nadat hij op een Google Street View-foto werd herkend.

Het gaat om een 61-jarig lid van de maffiagroepering Stidda. De man ontsnapte in 2002 uit een gevangenis in Rome, waar hij een levenslange celstraf voor moord uitzat. Al langer werd vermoed dat de man zich in Spanje schuilhield.

Op de foto in kokskleding

Nadat hij werd herkend op een Google Street View-foto werd een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de verblijfplaats van de voortvluchtige. Dit leidde onder meer tot de ontdekking van aanvullend beeldmateriaal op Facebook, waar de voortvluchtige in kokskleding te zien was in een restaurant in de omgeving waar de Street View-foto is genomen.

Rechercheurs melden nu in het dagblad Le Repubblica dat dit tot de arrestatie van de man heeft geleid. De voortvluchtige is medio december gearresteerd in Spanje. De Spaanse politie hoopt de verdachte eind februari te kunnen uitleveren.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024