Naveen Zutshi versterkt Databricks als Chief Information Officer

Naveen Zutshi

06-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Naveen Zutshi versterkt Databricks als Chief Information Officer

Databricks, gespecialiseerd in data, AI en weblakehouse-architectuur, benoemt Naveen Zutshi (foto) tot Chief Information Officer (CIO). Zutshi heeft tientallen jaren aan ervaring in IT-leiderschap op zak. Bij Databricks staat hij aan het roer van de wereldwijde IT-werkzaamheden van het bedrijf. Zutshi treedt tevens toe tot het executive leadership team van Databricks.

"Naveen heeft een bewezen staat van dienst in het opbouwen en leiden van IT-teams van wereldklasse. Dat maakt hem, samen met zijn ervaring in het aansturen van bedrijfstransformatie in snelgroeiende organisaties, een ideale aanwinst voor het volgende hoofdstuk van onze bedrijfsgroei", zegt Ali Ghodsi, CEO en medeoprichter van Databricks. "Terwijl we het lakehouse-platform blijven innoveren en als organisatie blijven schalen, is het van cruciaal belang dat onze processen en technologische infrastructuur mee-evolueren om de toekomstige behoeften van onze klanten, partners en medewerkers te ondersteunen. We zijn ontzettend blij Naveen te kunnen verwelkomen bij het Databricks-team als onze eerste CIO."

Eerder actief voor Palo Alto Networks en Gap

Zutshi komt bij Databricks vanuit Palo Alto Networks. Als CIO hield hij de laatste zes jaar als CIO toezicht op de IT-strategie en -activiteiten en hielp het bedrijf te groeien en uit te breiden naar nieuwe security-gebieden. Daarvoor was hij Senior Vice President of Technology bij Gap Inc. Daar hield Zutshi toezicht op de wereldwijde infrastructuur, tech-activiteiten en security van het bedrijf, waarbij hij de overgang naar een cloud-gebaseerde infrastructuur stimuleerde en de e-commerce business van de retailer hielp opschalen.

"Met zijn lakehouse-platform geeft Databricks vorm aan de data-architectuur van de toekomst. Ik ben verheugd om als CIO deel uit te maken van deze reis", zegt Zutshi. "Ik kijk ernaar uit samen te werken met het uitzonderlijke team van Databricks om onze klanten beter te ondersteunen en snellere schaalvergroting van ons bedrijf mede mogelijk te maken."

Terug naar nieuws overzicht