Exite ICT neemt Direct ICT over

Robbie Mulders (links) en Harjo Kompagnie

06-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Exite ICT neemt Direct ICT over

Exite ICT, leverancier van Managed Services en Digital dienstverlening, neemt Direct ICT over. Met deze acquisitie versterkt Exite ICT haar positie in de regio.

Direct ICT is opgericht in 2004 door Harjo Kompagnie (rechts op de foto) in Den Ham. Het bedrijf richt zich op het aanbieden van Managed ICT Services binnen het MKB, met een sterke focus op Microsoft technologie en Security. Door de overname van Direct ICT versterkt Exite ICT haar positie de Microsoft-gedreven Cloud en breidt ze haar security portfolio uit. Daarnaast vergroot het bedrijf haar klantengroep in Nederland. Alle bedrijfsactiviteiten van Direct ICT worden door Exite ICT overgenomen.

De toegevoegde waarde voor Exite ICT is dat Direct ICT over bewezen expertise beschikt op het domein van Business Apps (waaronder CRM, web interfaces & software development). "Dat de werelden van Office applicaties (o.a. Microsoft 365) en business applicaties (o.a. CRM/ERP) steeds meer integreren is een feit", aldus Robbie Mulders (links op de foto), CEO van Exite ICT. "Met deze expertise kunnen wij organisaties nog beter ondersteunen bij succesvolle integratie van deze twee werelden, waarmee we bijdragen aan digitale procesverbeteringen en faciliteren in veranderende business- en informatiebehoeften.”

“Ook is de culturele fit tussen Exite ICT en Direct ICT een belangrijke vereiste om veel energie te halen uit de samenvoeging van beide organisaties", aldus Mulders. “We kunnen inhoudelijk veel van elkaar leren. Daarmee stimuleren we ons gezamenlijke ontwikkelingspotentieel.”

'Klaar voor de volgende stap'

Harjo Kompagnie, oprichter van Direct ICT, geeft aan dat hij Direct ICT een next-level voortzetting gunt. Kompagnie: “De gedreven en gepassioneerde ICT-professionals van Direct ICT willen zich namelijk continu ontwikkelen en zijn klaar voor de volgende stap. De meest relevante IT-partner worden en klanten over het volledige spectrum kunnen bedienen tijdens de digitale klantreis samen met Exite ICT en de andere ondernemingen in de Interstellar collectie, dat is écht next-level. De consolidatieslag in de ICT-branche en een gezonde dosis zelfreflectie, maken dat wij hebben geconcludeerd dat wij een volgende stap voor medewerkers van Direct ICT onder de leiding van Exite ICT als ideale keuze voor de toekomst beschouwen.”

Kompagnie, die de overname de komende periode begeleidt, benadrukt dat de drijvende kracht achter Direct ICT het menselijke talent is en dat zij en haar klanten het beste verdienen: “De meest essentiële factor is dat we een organisatie zouden vinden die de ambitie van Direct ICT kan voortzetten en hetgeen we zo koesteren met warme hand kunnen overdragen.”

Direct ICT verhuist naar thuisbasis Exite ICT

Aangezien alle bedrijfsactiviteiten worden voortgezet door Exite ICT, nemen de 17 professionals van Direct ICT in de komende maanden hun intrek in de thuisbasis van Exite ICT aan de Hengelosestraat 501 in Enschede, die de organisatie ook wel ‘Area 501’ noemt.

Terug naar nieuws overzicht