Wouter Hoeffnagel - 05 januari 2022

Rodolphe Belmer is de nieuwe CEO van Atos

Rodolphe Belmer is de nieuwe CEO van Atos image

Atos benoemt Rodolphe Belmer (52) met ingang van 1 januari 2022 tot nieuwe CEO van de Atos Groep. In oktober 2021 is Belmer verkozen tot bestuurslid van Atos en werd hij door de Raad van Bestuur aangewezen om leiding te geven aan de transformatie van de Groep.

Belmer heeft in de afgelopen jaren een lange staat van dienst en een omvangrijk internationaal netwerk opgebouwd. Belmer heeft verschillende complexe transformaties van organisaties begeleid die mede door de inzet van disruptieve technologie tot een succes zijn gebracht. Belmer stond als CEO aan het roer van Eutelsat Communications, een in Frankrijk gevestigde aanbieder van communicatiediensten via satellieten. Hij bekleedde deze positie gedurende zes jaar, nadat hij veertien jaar verschillende leidinggevende functies had vervuld bij de Franse televisiezender Canal Plus in Parijs. Hier werd hij in 2003 benoemd tot CEO en was hij tussen 2012 en 2015 werkzaam als Managing Director van de Groep. Belmer is ook lid van de Raad van Bestuur van Netflix.

"Namens de Raad van Bestuur van Atos en al onze medewerkers ben ik blij Rodolphe Belmer als nieuwe CEO te kunnen verwelkomen. Ik zie er naar uit om nauw met hem samen te werken, nu hij de verantwoordelijkheid krijgt de transformatie van onze Groep in een stroomversnelling te brengen en zo opnieuw de weg vrij te maken naar solide groei in de komende jaren”, zegt Bertrand Meunier, voorzitter van de Raad van Bestuur van Atos SE en voorzitter van de Nomination and Governance Committee.