Samsung treedt toe tot Home Connectivity Alliance

06-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Samsung treedt toe tot Home Connectivity Alliance

Samsung treedt toe tot de Home Connectivity Alliance (HCA). Binnen deze alliantie werkt het bedrijf samen met andere fabrikanten op het gebied van smart homes samen aan interoperabiliteit en betere beveiliging.

In de toekomst kunnen Samsung-gebruikers ook apparaten van andere merken bedienen via het SmartThings-platform, en hebben. mensen toegang tot Samsung-apparaten vanuit applicaties van andere HCA-leden. Samen met Arçelik A.?., The Electrolux Group, Haier, GE Appliances en Trane Technologies is Samsung de initiator van HCA.

Richtlijnen qua interoperabiliteit opstellen

“We zijn blij met Samsung als een van de oprichters van de Home Connectivity Alliance”, zegt Yoon Ho Choi, voorzitter van de Home Connectivity Alliance. “Met de steun van wereldwijd opererende fabrikanten als Samsung verkeren we in de unieke positie om richtlijnen qua interoperabiliteit op te stellen voor slimme apparaten. Op die manier kunnen we zorgen voor een veilige, simpele en plezierige consumentenervaring.”

June Park van Samsung Benelux vult aan: “Nu digitale technologie steeds meer verankerd raakt in het moderne dagelijkse leven is het tijd om de compatibiliteit van slimme apparaten van verschillende merken te verbeteren. Met andere HCA-leden stellen we alles in het werk om mensen te helpen om het maximale uit hun connected home te halen en volledig gepersonaliseerde thuiservaringen mogelijk te maken.”

In HCA gaat Samsung samen met andere aangesloten bedrijven gedeelde richtlijnen ontwikkelen voor cloud-to-cloud interoperabiliteit. Ook eisen op het gebied van databeveiliging en consumentenveiligheid vallen daaronder.

Terug naar nieuws overzicht