CES: Samsung toont startup-projecten van C-Lab Inside en C-Lab Outside

05-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

CES: Samsung toont startup-projecten van C-Lab Inside en C-Lab Outside

Op CES 2022 toont Samsung 13 innovatieve projecten van zijn C-Lab programma. Vier spannende concepten zijn afkomstig van het interne innovatieprogramma C-Lab Inside, negen startups worden ondersteund vanuit het acceleratieprogramma C-Lab Outside.

C-Lab Inside: Vier concepten van Samsung-medewerkers maken hun debuut

Sinds 2016 toont Samsung zijn C-Lab Inside-projecten op Eureka Park, dé plek op CES voor startups van over de hele wereld. Tijdens de beurs kijken startups naar de reacties van gebruikers en de verkoopbaarheid van hun project, in de hoop de startup verder te brengen. De concepten die succesvol zijn, gaan over naar een interne divisie van Samsung of worden spin-offprojecten die door Samsung worden ondersteund.

De vier C-Lab Inside projecten die worden getoond:

Piloto, een AI-oplossing die kinderen helpt gepaste smartphonegewoonten te ontwikkelen

PROBA, een op AI gebaseerde examenservice voor beheerders, studenten en supervisors

Innovision, een kindermobiel voor vroege detectie van scheelzien bij kinderen

ZamStar, een slimme, elektrische gitaar die het leren van gitaarspelen makkelijk maakt door gidsende LED-verlichting.

C-Lab Outside: Negen startups die klaar zijn voor de wereld
C-Lab Outside is een accelaratieprogramma voor startups dat sinds oktober 2018 bestaat en tot doel heeft Zuid-Koreaanse startups een boost te geven. Startups die meedoen met het C-Lab Outside programma worden voorzien van werkruimte, coaching door experts van Samsung, deelname aan wereldwijde IT-beurzen en ondersteuning op het vlak van financiën en investeringsrelaties.

Vijf startups die het afgelopen jaar rechtstreeks door Samsung zijn ontstaan en vier startups van het Daegu Center en het Gyeong-buk Center voor Creative Economy & Innovation zullen deel uitmaken van CES 2022. Het gaat om:

Petnow, een AI-oplossing voor biometrische herkenning van huisdieren

Digisonic, een immersieve 3D audio-oplossing voor mobiele apparaten

Verses, een interactieve muziek-app voor de metaverse

Bitsensing, een aantal oplossingen voor autonoom rijden en smart cities op basis van beeldradartechnologie

SELECTSTAR, een op AI gebaseerd platform voor gegevensverzameling en labeling

RGT Inc., een multifunctionele modulaire serveerrobot

MoreDream Inc., een inputsysteem om de toegankelijkheid en productiviteit voor slechtzienden te verbeteren

Yellowknife, een personalisatieplatform voor voortuigdisplays

MONIT, een slimme oplossing voor luierzorg voor ouderen.

Verder zijn negen van C-Lab Inside afgesplitste startups van plan hun eigen beursstand op te zetten tijdens CES 2022. De spin-offs die worden tentoongesteld zijn onder andere EVAR, Prinker Korea Inc., lululab en Linface.

C-Lab startups onderscheiden als Honorees en Best of Innovation op CES 2022
In november 2021 kondigde de Consumer Technology Association (CTA) CES 2022 Innovation Awards aan voor 27 productcategorieën, waaronder de categorie Best of Innovation. Projecten van de C-Lab startups ontvingen één Best of Innovation Award en 21 keer erkenning als Innovation Awards Honoree voor hun opvallende technologieën.

Petnow, dat een op AI-gebaseerde biometrische herkenningsoplossing voor huisdieren ontwikkelde, werd uitgeroepen tot winnaar van de CES 2022 Best of Innovation Award in de categorie Software & Mobile Apps. De Petnow-app gebruikt de camera om de neusafdruk van een hond te detecteren, te fotograferen en te registreren. Daardoor wordt het makkelijker verloren honden te vinden.

De prijswinnende producten en diensten van C-Lab zijn: Digisonic, EVAR, lululab, Verses, bitsensing, Linkface, LUPLE, BLUEFEEL, Prinker Korea Inc. en anderen. De winnende producten worden afzonderlijk getoond bij de Venetian Expo in Las Vegas.

“Met de steun van het C-Lab programma hebben deze startups hun technologische bekwaamheid bewezen op een wereldwijd podium. Dat laten de Innovation Awards mooi zien”, zegt June Park, President bij Samsung Benelux. “We hopen dat de startups die moeite hadden zich tijdens de pandemie te ontwikkelen op een wereldwijde schaal kunnen doorgroeien. Daarvoor is CES 2022 een mooi startpunt.”

Samsung wil volgend jaar 500 startups hebben ondersteund
Sinds de start van C-Lab Inside in 2012 koestert het de innovatieve ideeën van medewerkers en zorgt het tegelijkertijd voor een bedrijfscultuur waarin creativiteit voorop staat. Het programma ondersteunt de ontwikkeling van ideeën uit alle onderdelen van het bedrijf. Sinds 2015 ondersteunt Samsung succesvolle C-Lab-projecten met een groot marktpotentieel en faciliteert het hun lancering als startups onder het spin-offbeleid van C-Lab. Door gebruik te maken van het succes van C-Lab Inside, breidt C-Lab Outside sinds 2018 de ondersteuning van Samsung voor nieuwe ondernemingen uit naar startups en innovaties buiten het Samsung-netwerk.

Samsung had eerder aangekondigd in een periode van vijf jaar 300 Koreaanse startups via C-Lab Outside en 200 projecten via C-Lab Inside te helpen versnellen. Het bedrijf bood tot nu toe in totaal aan 406 startups ondersteuning (244 via C-Lab Outside, 162 via C-Lab Inside) en is van plan volgend jaar de 500 te bereiken.

Samsung zal zijn C-Lab-producten en -diensten demonstreren van 5 tot en met 8 januari op de C-Lab beursstand op de eerste verdieping van Hal G in Venitian Expo (voorheen Sands Expo) in Eureka Park. Mensen die CES niet persoonlijk bezoeken kunnen tot 30 januari online productvideo’s bekijken op de website van C-Lab (https://www.claboutside.com/ces2022) en krijgen ook de kans te interacteren met de startups.

Terug naar nieuws overzicht