Michael Callahan wordt CMO bij Acronis

Michael Callahan, CMO Acronis

10-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Michael Callahan wordt CMO bij Acronis

Acronis, speler op het gebied van cyberbescherming, heeft de benoeming van Michael Callahan als Chief Marketing Officer bekendgemaakt. Met zijn uitgebreide verkoop- en marketingervaring is Callahan een waardevolle aanwinst voor het team van Acronis. Hij heeft verschillende bestuursfuncties vervuld bij bedrijven zoals McAfee, HP en Juniper en meer recent als Senior Vice President of Global Marketing voor Cofense.

Callahan gaat als Chief Marketing Officer de wereldwijde merkpositie van Acronis verder uitbreiden en de bekendheid van het Cyber Protect Cloud Platform vergroten. Als gevolg van de coronapandemie is het gebruik van oplossingen voor digitale transformatie en de migratie naar hybride of pure cloudoplossingen in een stroomversnelling geraakt. Organisaties hebben daarom een effectieve beveiligingsoplossing nodig om de almaar veranderende bedreigingen een halt toe te roepen. De ruime ervaring van Callahan komt ook goed van pas bij het streven van Acronis om de volgende lichting techleiders zo goed mogelijk te ondersteunen door overal ter wereld hulpprogramma's aan te bieden, met name in achtergestelde gebieden.

"Michael kan voortbouwen op de reeds behaalde successen en het marketingteam van Acronis ondersteunen om de resultaten nog verder te verbeteren", aldus Patrick Pulvermueller, Chief Executive Officer bij Acronis. "Hij heeft meer dan 20 jaar verschillende leidinggevende marketingfuncties vervuld bij enkele van de bekendste bedrijven in de sector. Deze ervaring zal van groot belang zijn bij het versterken van de positie van Acronis als leider op de markt voor eindpuntbeveiliging. Michael heeft indrukwekkende groeiresultaten behaald voor de merken die hij heeft ontwikkeld. We kijken uit naar wat Acronis onder zijn leiding en met zijn expertise kan bereiken."

Callahan hanteert als marketingmanager een statistisch gedreven aanpak en heeft veel ervaring opgedaan in het SaaS-beveiligingsdomein tijdens de verschillende bestuursfuncties die hij heeft bekleed bij McAfee, HP, FireMon en Zimperium, waar hij op effectieve wijze leiding gaf aan wereldwijde teams. Dit is van grote waarde omdat Acronis als internationaal bedrijf kantoren en werknemers over de hele wereld heeft, zeer uiteenlopende gebruikersgroepen bedient, een sterke positie op de markt voor cyberbescherming heeft en deze positie verder wil uitbreiden.

Terug naar nieuws overzicht
Security