Wouter Hoeffnagel - 04 januari 2022

Morgan Stanley schikt in rechtszaak over datalekken

Morgan Stanley schikt in rechtszaak over datalekken image

Morgan Stanley schikt voor 60 miljoen dollar in een rechtszaak die klanten hadden aangespannen over een tweetal datalekken. In beide gevallen lekte gegevens van klanten uit via verouderde IT-apparatuur.

De zaak houdt verband met een tweetal datalekken. In 2016 faseerde Stanley Morgan twee datacenters uit. Apparatuur uit deze datacenters is hierbij verkocht aan een externe partij. Deze systemen blijken bij de verkoop echter nog klantgegevens te bevatten, die onversleuteld waren opgeslagen. Het tweede datalek ontstond in 2019. Stanley Morgan verscheepte toen oudere servers naar een leverancier. Bij dit proces zijn de servers vermist geraakt, al zijn deze in een later stadium door Stanley Morgan weer teruggevonden.

Als onderdeel van de schikking krijgen gedupeerde klanten een schadevergoeding, die kan oplopen tot 10.000 dollar. Daarnaast ontvangen gedupeerden twee jaar verzekering tegen fraude. Stanley Morgan erkent als onderdeel van de schikking geen schuld in beide datalekken en ontkent dat het fouten heeft gemaakt.