Harold Koenders wordt Managing Director van StorTrec Nederland

Harold Koenders

31-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Harold Koenders wordt Managing Director van StorTrec Nederland

Professional service organisatie StorTrec BV Nederland is gestart, met Harold Koenders (foto) in de functie van Managing Director. "Digitalisering, en daarmee automatisering, neemt in Nederland en de andere Benelux-landen enorme vormen aan. Mede door de aanwezigheid van een respectabel aantal internationale Enterprises, vermenigvuldigd met het grote aantal IT-gebruikers per vierkante meter en het zeer fijnmazige netwerk, is de vraag naar IT-diensten groot. Bekende Vendoren rollen versnelt high-end infrastructuren uit en eisen de oprichting van een Nederlandse StorTrec entiteit om deze servicevraag te ondersteunen", aldus Koenders.

Vandaag de dag bestaat het overgrote deel van onze business uit directe partnerships en/of relaties met dataopslag fabrikanten aldus Koenders. "StorTrec levert verschillende hoogwaardige diensten aan OEM's en hun wederverkopers: Field-services, Technische telefonische ondersteuning, 7x24x365 on-site ondersteuningsdiensten, reserveonderdelen, lokale opslag en beheer, RMA-beheer en logistieke diensten, technische training voor field service technici, en installatie- en integratie-ondersteuning. En dat alles geleverd tegen een ongekend hoge kwaliteit. StorTrec vond haar oorsprong ruim 20 jaar geleden in Duitsland en heeft inmiddels meerdere internationale vestigingen."

Voor dit doel is er een samenwerking opgezet met Harold Koenders. Hij is een data storage veteraan die vele takken van Data opslag en aanverwante diensten heeft doorlopen, met een specialisatie op het gebied van data management, data opslag en archivering, en tape storage en aanverwante services in het bijzonder.

Voordat Harold naar de IT industrie kwam, werkte hij lange tijd in de muziekindustrie, waar hij als CEO verantwoordelijk was voor product ontwerp- en managementtaken, en vaak onderweg was in Azië (en China in het bijzonder), waar hij vorm gaf aan productiefaciliteiten en internationaal account management voerde. Harold is, zoals hij zichzelf heeft bewezen, een commerciële techneut, en hij hoopt deze vaardigheid ten volle te kunnen benutten bij StorTrec BV.

Terug naar nieuws overzicht