AMD lijft Xilinx binnenkort definitief in

31-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

AMD lijft Xilinx binnenkort definitief in

AMD en Xilinx hebben een nieuwe verklaring vrijgegeven met betrekking tot de status van wereldwijde wettelijke goedkeuringen voor de voorgestelde overname van AMD van Xilinx. De overname moet begin 2022 zijn afgerond.

“We blijven goede vooruitgang boeken met de vereiste goedkeuringen van regelgevende instanties om onze transactie af te ronden. Hoewel we eerder hadden verwacht dat we tegen eind 2021 alle goedkeuringen zouden krijgen, hebben we het proces nog niet afgerond en verwachten we nu dat de transactie in het eerste kwartaal van 2022 zal worden afgerond. Onze gesprekken met regelgevers blijven productief verlopen, en we verwacht alle vereiste goedkeuringen te verkrijgen”, zo melden de twee partijen.

Er zijn geen aanvullende wijzigingen in de eerder aangekondigde voorwaarden of plannen met betrekking tot de transactie en de bedrijven blijven uitkijken naar de voorgestelde combinatie die de leider in high-performance en adaptive computing in de branche creëert.

Xilinx is net zoals AMD een Amerikaans chipbedrijf. Het bedrijf legt de focus op FPGA's (field programmable gate arrays), programmeerbare chips die specifieke taken zoals encryptie en videocompressie snel kunnen uitvoeren. Net zoals AMD laat het die chips produceren bij TSMC.

AMD is, onder meer met haar EPYC serverchips, al actief in de datacentermarkt. Maar met de overname krijgt het bedrijf een veel stevigere positie daar en doet het tegelijk een stevige aanval op Intel. Die nam in 2015 Altera over voor 16,7 miljard dollar, wat een rechtstreekse concurrent is van Xilinx.

De datacentermarkt wordt net zoals de pc-markt traditioneel sterk gedomineerd door Intel. Maar dat bedrijf sukkelt al geruime tijd met haar technologische vooruitgang. Dat heeft de laatste jaren gezorgd voor een heropleving van AMD dat vandaag op heel wat vlakken technologisch sterker staat.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters