Jos van Hillegersberg Academisch Directeur Jheronimus Academy of Data Science

31-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Jos van Hillegersberg Academisch Directeur Jheronimus Academy of Data Science

De Colleges van Bestuur van Tilburg University en Eindhoven University of Technology hebben prof. dr. Jos van Hillegersberg per 1 maart 2022 benoemd tot academisch directeur en hoogleraar van Jheronimus Academy of Data Science (JADS). Jos van Hillegersberg wordt wetenschappelijk boegbeeld voor JADS en zorgt voor de verbinding met TiU en TU/e. Ook speelt hij een actuele rol in de verdere bijdrage van JADS aan het regionale ecosysteem.

Jos van Hillegersberg (1968) is hoogleraar Business Information Systems en directeur van de afdeling High Tech Business and Entrepreneurship van de Universiteit Twente. Hij is verantwoordelijk voor het onderzoeksprogramma van de afdeling. De focus van zijn onderzoek ligt op de logistiek, gezondheidszorg en dienstensector. De afdeling bestudeert, creëert en evalueert nieuwe manieren van werken en coördineren in organisaties en supply chains. Het afgelopen jaar was Jos al lid van het accreditatiepanel van JADS Den Bosch voor de onderwijsvisitatie en dus al goed bekend met deze unieke academie

Academisch Directeur
In de functie van Academisch Directeur gaat Jos van Hillegersberg JADS nog verder positioneren als wetenschappelijk expertisecentrum op gebied van het creëren van waarde, business en ondernemerschap op basis van Data Science. Ook draagt hij zorg voor het in stand houden van de goede samenwerking met de moederinstellingen TU/e en TiU en de founding partners Gemeente ‘s-Hertogenbosch en Provincie Noord-Brabant. Jos van Hillegersberg over zijn nieuwe functie als directeur/hoogleraar bij JADS: “Data Science wordt steeds essentiëler voor het vinden van antwoorden op de grote uitdagingen van onze tijd. JADS speelt daar een belangrijke rol in. Ik ga mij inzetten om die rol verder te professionaliseren.”

De Colleges van Bestuur van TiU en TU/e hebben het volste vertrouwen in de benoeming van het nieuwe boegbeeld van JADS: “Prof. dr. Jos van Hillegersberg is een capabele bestuurder en gerespecteerd wetenschapper met brede ervaring. Hij heeft een zeer goed inzicht in de ontwikkelingen binnen data sciences. Hij is een verbindend leider zowel op de inhoud als op relaties. Wij zijn ervan overtuigd dat Jos een belangrijke bijdrage gaat leveren aan het verder positioneren van JADS.”

Jheronimus Academy of Data Science (JADS)
JADS is een unieke samenwerking tussen Tilburg University en Eindhoven University of Technology, de Gemeente ‘s-Hertogenbosch en de Provincie Noord-Brabant. JADS biedt data science bachelor- en masteropleidingen, PDEng-onderwijs, beroepsopleidingen en helpt organisaties hun datagedreven toekomst vorm te geven. Bij JADS werken onderzoekers en studenten nauw samen met het bedrijfsleven. Naast onderwijs en onderzoek biedt JADS ook ruimte voor innovatief, data-gedreven ondernemerschap en publiek-private samenwerkingen. Dit oncept in Nederland heeft een kennisinfrastructuur gecreëerd die Brabant in het hart van de toekomst plaatst.

Terug naar nieuws overzicht