Wie wint de Storage Innovator of the Year Award?

02-01-2022 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Wie wint de Storage Innovator of the Year Award?

De Dutch IT-channel Award voor Storage Innovator of the Year staat klaar voor de leverancier die zich in 2021 wist te onderscheiden met storagetechnologie. De vakjury die onderstaande vijf vendoren selecteerde, keek vooral naar de écht innovatieve functies in het aanbod. Wie treedt in de voetsporen van de eerdere winnaars Dell EMC, HPE en VMware?

De genomineerden in deze categorie zijn:

Cohesity zag het aantal bedrijven in de Fortune 500 die de technologie van deze Amerikaanse producent gebruiken, flink toenemen in 2021. De verklaring is zonder meer de grote vraag naar vooral Cohesity's innovatieve technologie op het gebied van datamanagement. Het informatietechnologiebedrijf uit Silicon Valley (Californië) heeft een 'next-gen' benadering van datamanagement, waarbij eenvoud wordt gecombineerd met schaalbaarheid. Tegelijk bieden de oplossingen van Cohesity een bescherming tegen ransomware die is gebaseerd op het principe van 'zero trust security'. Om bedrijven optimaal waarde te laten halen uit hun bedrijfsdata, maken de oplossingen gebruik van inzichten die worden verkregen door artificial intelligence (AI).

DataCore wil met zijn storage-oplossingen silo's doorbreken en eindgebruikers minder afhankelijk maken van de hardware van specifieke vendoren, zodat zij hun storage slimmer, effectiever en gemakkelijker kunnen beheren. Volgens de Amerikaanse ontwikkelaar, in Nederland te vinden in Amsterdam, beleeft de storage-industrie een transformatie en verschuift de focus van hardware (sneller, groter en meer) naar (slimme) software. Daarom ontwikkelde DataCore het innovatieve portfolio DataCore ONE. Dit platform is geheel gebaseerd op software defined storage (SDS), dat in navolging van virtualisatie en software defined networks steeds populairder wordt. Met DataCore ONE kunnen IT-afdelingen al hun storage efficiënt en slim gebruiken op één uniform platform.

Pure Storage wil klanten 'moderner' laten werken met data. Het Amerikaanse technologiebedrijf introduceerde daarom in 2021 Pure Fusion, een selfservice storage-as-code platform, dat het beste van enterprise storage combineert met de flexibiliteit en de (onbeperkte) schaalbaarheid van de cloud. Pure Fusion is een SaaS-beheerplatform dat storage-arrays in verschillende beschikbaarheidszones samenvoegt en complexe taken automatiseert, zoals het plaatsen en verplaatsen van workloads. Het platform bevat bovendien een nieuw API-framework, waarmee zowel IT-teams als eindgebruikers kunnen werken binnen een on-demand storage-as-code model dat integreert met hun eigen ontwikkeltools. Pure Fusion geeft de schaalbaarheid en het gebruiksgemak van de publieke cloud, maar op de eigen infrastructuur.

Veeam Software is geen traditionele storage vendor. Toch werd dit Amerikaanse informatietechnologiebedrijf wel degelijk groot met de opslag en het beschikbaar maken van (heel veel) data. Met innovatieve oplossingen zorgt Veeam dat data altijd beschermd en hoog beschikbaar is, zowel voor, tijdens als na een eventuele cybercrime. Veeam introduceerde jaren geleden al het '3-2-1-principe' voor backup: er worden altijd 3 kopieën van data bewaard op 2 verschillende typen media waarvan 1 offsite. Onlangs scherpte Veeam deze regel, die standaard werd in de markt, aan tot 3-2-1-1-0. Het verschil is onder meer dat Veeam adviseert altijd één kopie offline te bewaren, de zogenoemde 'air gapped backup'.

Wasabi Technologies is de trotse leverancier van de dienst Wasabi Hot Cloud Storage, een product dat volgens dit Amerikaanse bedrijf zonder meer 'disruptief' is voor gevestigde leveranciers van cloud storage, zoals Amazon S3, Microsoft Azure en Google Cloud. Volgens Wasabi is het onderscheid tussen 'hot' en 'cold' data achterhaald, en moeten bedrijven niet voor de keuze staan waar en hoe ze welke data opslaan. Ze moeten terecht kunnen bij een betaalbare partner waar ze in één keer alles kwijt kunnen. Hoewel de performance en de integratiemogelijkheden van Wasabi niet onderdoen voor de genoemde alternatieven, is de prijs van Wasabi zo'n 80 procent lager.

Breng uw stem uit op: www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards