Team work makes the dream work

Remco Nieuwenhuyse, Ingram Micro

25-12-2021
Deel dit artikel:

Team work makes the dream work

December is hét uitgelezen moment om terug te kijken op het afgelopen jaar, en wat voor een jaar. 2021 was in veel opzichten (wederom) een bewogen jaar dat de geschiedenisboeken ingaat. Er zijn veel dingen gebeurd en anders gelopen dan we hadden verwacht. Ik denk dat veel mensen hadden verwacht en gehoopt dat we het pandemie-hoofdstuk zouden kunnen afsluiten en het normale leven weer zouden kunnen oppakken, maar helaas is dit ook na het EK het gesprek van de dag gebleven.

Ook al was het EK voor ons geen succes, het was dan wel weer mooi dat het toernooi heeft plaatsgevonden. Ondanks het teleurstellende resultaat op het EK hebben we in sportieve zin wel een heel mooi jaar gehad met een aantal mooie evenementen en hoogtepunten. Neem de 29e editie van de Olympische Spelen in Tokio, en dat was wel een succes voor Nederland! Het Nederlandse team kwam thuis met maar liefst 36 medailles en eindigde op de 7e plaats in het medailleklassement. Een prestatie van formaat en de hoogste klassering die we ooit hebben gehaald.

Maar de mooiste prestatie van het jaar is misschien wel het wereldkampioenschap in de Formule 1 van Max Verstappen. Na een fantastisch evenement en prestatie in Zandvoort was de overwinning in Abu Dhabi een kroon op zijn seizoen. Tot dit seizoen had ik me eerlijk gezegd nooit zo verdiept in de Formule 1, maar wat een mooie tactische sport is dat zeg. De teamtactiek met de andere coureur, de rol van de technici en ingenieurs, de teambaas en de honderden mensen achter de schermen, zo’n Formule 1-team is eigenlijk een groot bedrijf. Max staat (terecht) in de spotlights, maar deze prestatie is ook te danken aan team effort en samenwerking.

Ik vind het altijd mooi om de parallellen tussen topsport en het bedrijfsleven te zien. Neem onze Financial Services als voorbeeld. Hierin hebben we, in samenwerking met diverse banken en de leasemaatschappijen van de vendoren, een scala aan financieringsvormen ontwikkeld voor onze partners en hun eindklanten. Deze oplossingen bieden voor iedereen in de keten voordelen en daarnaast hebben wij een team van financiële specialisten die onze partners van A tot Z begeleiden in de trajecten met hun eindklanten. Naast de financiële voordelen voor de partner is het veel eenvoudiger om te cross- en upsellen, gezien de maandelijkse financiële impact hiervan beperkt is. Zo maken we de investeringen in vernieuwing en innovatie mogelijk en ook makkelijker. Ook dit is team effort en samenwerking om met elkaar tot de mooiste prestaties en resultaten te komen.

Nog een paar dagen en 2021 zit er alweer op. In 2022 staan wij uiteraard weer voor u klaar, maar voor nu wens ik u fijne dagen en alvast een gezond en gelukkig 2022.

Door: Remco Nieuwenhuyse, Ingram Micro

Terug naar nieuws overzicht