SIMgroep, Finalist en Open Social bieden Office365 koppeling voor Open Social platform

25-12-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

SIMgroep, Finalist en Open Social bieden Office365 koppeling voor Open Social platform

De drie Nederlandse softwarespecialisten SIMgroep, Finalist en Open Social hebben samen een Office365-koppeling voor het Open Social-platform ontwikkeld. De softwarespecialisten spelen hiermee in op de behoefte van Nederlandse overheden, en stellen zo ook hun kennis, ervaring en techniek wereldwijd beschikbaar aan de Drupal community, de open source software waarop het Open Social-platform gebouwd is.

In Nederland zetten veel lokale overheden het Open Social-platform in voor intranet- en participatieoplossingen. Met de Office365-koppeling speelt SIM in op de behoefte van die overheden om het zakelijk samenwerken via Microsoft 365 eenvoudig te integreren met het sociaal samenwerken via SIM Open Social. Op deze manier kunnen gebruikers samenwerken aan documenten, informatie delen via Teams-groepen, chatsessies, mail- en agenda-activiteiten eenvoudig opstarten, lezen en actief volgen.

Ook de Drupal Community had oren naar een Office 365-koppeling, omdat de integratie van Office365 in Drupal ook voor veel andere sectoren zeer nuttig kan zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk in een Drupal-intranet relevante informatie uit MS Teams te laden. “Door onze koppeling kun je vanuit je onderwerpen en berichten op een tijdlijn op het platform eenvoudig naar documenten en entries in Office linken zonder dat de rechten, rollen en autorisaties verloren gaan. En dat is niet alleen gemakkelijk voor de eindgebruiker, maar zelfs een absolute voorwaarde voor een CISO,” aldus Roelof Schram, Directeur Intranet en Participatie bij SIMgroep.

Samenwerken
De drie Nederlandse softwarespecialisten Finalist, SIMgroep en Open Social hebben de handen ineengeslagen en de Office365-koppeling mogelijk gemaakt. Nadat de functionele behoeften uitgewerkt waren op basis van de input van een klantengroep van zo’n 10 overheden en een adviesbureau uit de overheidsmarkt, hebben de drie partijen budget en capaciteit bij elkaar gebracht. SIMgroep en Finalist hebben de ontwikkeling van de koppeling voor hun rekening genomen, en vervolgens is Open Social aangehaakt om de koppeling in het platform te activeren.

Jasper Van Schelven, Business Unit Manager bij Finalist: “Dit is de kracht van de open source community. We zoeken het gemeenschappelijke belang en laten dat zwaarder wegen dan mogelijke concurrentieoverwegingen. Dat bleek de basis voor een mooie samenwerking, die we hopelijk ook nog naar andere sectoren kunnen doortrekken.”

Roelof Schram, Directeur Intranet en Participatie bij SIMgroep: “De samenwerking zorgt voor versterking van het huidige aanbod met een krachtige integratie met de Microsoft 365 app. We hebben dit op het sociaal intranetplatform op de juiste manier weten te bundelen. Hiermee creëer je een gepersonaliseerde en overzichtelijke oplossing. Samen hebben we meer draagkracht en het bereik om overheden een dedicated platform te bieden met alle gewenste functionaliteiten en koppelingen waar zij elkaar sneller online vinden, ongeacht de locatie.”

Uitrol
Het concept is al uitgerold bij de twee organisaties die de koppeling naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 in productie nemen. “Open Social en SIMgroep zijn al bijna twee jaar actieve partners en werken samen om online community- en intranetoplossingen te bieden aan gemeenten en bestuursorganen in Nederland. SIMgroep voegt unieke sectorexpertise toe aan onze samenwerking, waardoor we Open Social kunnen positioneren als een krachtig platform voor digitale transformatie met geïntegreerde communicatie- en samenwerkingstools zoals Microsoft 365,” aldus Taco Potze, oprichter en CEO van Open Social.

SIMgroep is officieel eigenaar van de module in Open Social en biedt die op haar marktplaats aan in samenwerking met Open Social. Finalist heeft het recht de module voor haar op Drupal gebaseerde Digitale Werkomgeving in te zetten, en kan bovendien professionele support bieden. Verder is de code vrij beschikbaar voor de open source community.

Terug naar nieuws overzicht