China akkoord met overname NAND- en SSD-divisie Intel door SK Hynix

23-12-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

China akkoord met overname NAND- en SSD-divisie Intel door SK Hynix

SK Hynix krijgt toestemming van de Chinese markttoezichthouder voor de overname van de NAND- en SSD-divisie van Intel. Hiermee zijn alle relevante mededingingsautoriteiten akkoord en kan de overname definitief doorgang vinden.

SK Hynix meldt van de Chinese State Administration for Market Regulation toestemming te hebben gekregen voor de overname. Wel zijn hieraan enkele voorwaarden verbonden. Zo mag SK Hynix geen onredelijke prijzen rekenen voor PCIe- en SATA-SSD's gericht op enterprise klanten. Het bedrijf moet daarnaast in de vijf jaar nadat de overname officieel is afgerond de productie van deze SSD's blijven vergroten. Chinese klanten mogen op geen enkele wijze worden gedwongen om uitsluitend producten van SK Hynix aan te schaffen. Ook mag het bedrijf geen deals aangaan met concurrenten in het Aziatische land om concurrentie uit te sluiten.

Eerder gingen ook andere toezichthouders akkoord, waaronder die in Brazilië, Singapore, Taiwan, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zuid-Korea.

Terug naar nieuws overzicht