Sabine Havenstein wordt HR-directeur Microsoft Nederland

Sabine Havenstein, HR-directeur Microsoft Nederland

23-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Sabine Havenstein wordt HR-directeur Microsoft Nederland

Sabine Havenstein is aangesteld om de HR-afdeling van Microsoft Nederland te leiden. Havenstein trad in november in dienst bij het op Schiphol gevestigde techbedrijf en volgt hiermee Rawan Shalhoub op.

Haar studie psychologie legde de basis voor een succesvolle carrière als assessment psycholoog/consultant en HR-managementfuncties in de financiële sector, waaronder Rabobank en RBS. Voor haar overstap naar Microsoft werkte Havenstein zes jaar bij ABN AMRO, waarvan de laatste drie jaar als Hoofd HR Innovatie en Technologie. In deze rol overzag Havenstein een divers personeelsbestand van meer dan 7.000 medewerkers en verdiepte zij zich in de dynamiek van IT, data, informatiebeveiliging en innovatie.

"Ik ben erg blij dat ik bij Microsoft aan de slag kan, omdat dit de perfecte en logische volgende stap is in mijn carrière", zegt Havenstein. "In mijn vorige functie heb ik de mogelijkheid gehad om een grondig inzicht te krijgen in informatietechnologie, innovatie, informatiebeveiliging en data. Ik heb een passie kunnen ontwikkelen voor de verwevenheid van deze gebieden met mensen, gedrag en cultuur. Ik ben ervan overtuigd dat deze achtergrond mij in staat stelt om een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de Microsoft-organisatie. Vanaf de allereerste gesprekken die ik met collega’s van Microsoft had, ben ik geïnspireerd geraakt door de missie van het bedrijf om 'elke persoon en elke organisatie op aarde in staat te stellen om meer te bereiken'. Het voelt goed om als nieuwe HR-directeur niet alleen deel uit te maken van deze missie, maar ook om echt bij te dragen aan het stimuleren van de 'people agenda' die in die missie centraal staat."

Havenstein zal deze agenda aansturen in samenwerking met Microsoft West-Europa, het Leadership Team van Microsoft Nederland en met het HR-team waaraan zij leiding geeft.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud