Witold Kepinski - 22 december 2021

MatrixMind baseert cloud inrichting op Microsoft Cloud Adoption Framework

MatrixMind baseert cloud inrichting op Microsoft Cloud Adoption Framework image

MatrixMind, het bedrijf dat klanten helpt met de inrichting en het beheer van de cloud, heeft zijn infrastructuur voor het inrichten van de Azure-cloud nu volledig gebaseerd op het Cloud Adoption Framework van Microsoft. Hierdoor hebben klanten de beste hulpmiddelen om een uitstekend presterende cloudomgeving op een veilige, betrouwbare en kosteneffectieve manier in te richten.

Organisaties die de overstap naar de cloud maken, moeten de nieuwe cloudomgeving zelf inrichten. Landing zones zorgen voor de inrichting van een solide basis wat betreft de cloudomgeving en configureren de accounts bij de gekozen cloudprovider. Goed en eenduidig ingerichte landing zones zijn cruciaal om zaken als security, connectiviteit en management op orde te hebben en om de omgeving continu verder te optimaliseren.

Optimaal ingerichte cloudomgeving

MatrixMind, al sinds 2015 Microsoft Gold Partner, heeft zijn infrastructuur voor het inrichten van de Azure-cloud nu volledig gebaseerd op het Cloud Adoption Framework van Microsoft.
Dit bestaat uit documentatie, richtlijnen en hulpmiddelen voor het optimaal inrichten van de cloudomgeving. Daarbij wordt rekening gehouden met alle aspecten rond beveiliging, connectiviteit, governance, monitoring, elasticiteit en (kosten)controle.


Strategie én inrichting

"We hebben een volledig technisch ontwerp gemaakt op basis van het Cloud Adoption Framework. Daarmee kunnen we de inrichting van de cloudomgeving voor iedere klant verzorgen”, zegt Amir Iriskic, oprichter van MatrixMind. "We laten klanten niet met een landing zone achter waarbij zij nog een expert moeten inschakelen voor belangrijke onderdelen als identity management of connectiviteit."

Op die manier helpt MatrixMind bedrijven niet alleen bij het bepalen van een cloudstrategie, maar vindt ook de inrichting van de cloudomgeving daadwerkelijk plaats. Ook het onderhoud kan MatrixMind voor zijn rekening nemen.