Witold Kepinski - 21 december 2021

Veeam Backup voor Salesforce in private beta versie beschikbaar

Veeam Backup voor Salesforce in private beta versie beschikbaar image

Veeam, leverancier van gegevensbescherming, ontwikkelt back-up tools voor Salesforce toepassingen. Het product is nu beschikbaar in een privé-bèta zo staat te lezen op de site van Veeam.

Veeam Backup for Salesforce elimineert het risico van verlies van uw Salesforce-gegevens en metadata, zodat uw bedrijf betrouwbaar wordt beschermd met geautomatiseerde back-ups en snel herstel. Met Veeam kan de IT-beheerder overal veilig een back-up maken van Salesforce-gegevens en -metadata: on-premises, AWS, Azure en andere omgevingen.

Veeam meldt: "De groei en bedrijfskritiek van SaaS-gegevens staat buiten kijf. Toch wordt de back-up van top SaaS-applicaties zoals Salesforce het meest over het hoofd gezien door IT en onbeschermd, waardoor ze kwetsbaar zijn voor beveiligingsrisico's en gegevensverlies. Hoewel Salesforce de infrastructuur host, vervangt dit niet UW verantwoordelijkheid voor het maken van back-ups van Salesforce-gegevens en metagegevens. Met Salesforce zijn het uw gegevens - u beheert ze - en het is uw verantwoordelijkheid om deze te beschermen."

Wat zijn Salesforce-gegevens en metagegevens en waarom moet een organisatie een back-up maken van Salesforce-metadata en deze herstellen? Veeam meldt hierover: "Salesforce-gegevens verwijzen specifiek naar al uw bedrijfsgegevens die zich binnen Salesforce bevinden. Dit omvat accounts, contactpersonen, leads, kansen, cases, contracten, aangepaste objectrecords, bestanden, bijlagen en nog veel meer. Salesforce-metadata verwijst naar al uw configuratie-instellingen, zoals aangepaste velden, rapporten, dashboards, paginalay-outs en aangepaste code zoals Apex en Visualforce. Het omvat ook de onderlinge afhankelijkheden en hiërarchie van Salesforce-gegevens. Aan een Account zijn bijvoorbeeld bepaalde Contacten, Opportunities en Contracten gekoppeld. Zie Salesforce-metadata als de lijm die alles met elkaar verbindt. Wanneer iets wordt verwijderd, verloren of beschadigd in Salesforce, geldt dat ook voor de metadata. Bij het herstellen van Salesforce-gegevens is het dus van cruciaal belang dat de metagegevens ook worden hersteld en opnieuw worden verbonden. Om een back-upoplossing van Salesforce effectief te laten zijn, moet het ook een back-upoplossing voor metagegevens zijn."

Lees meer hier.